Текущее время: 13 июн 2025, 15:35

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 670 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Дела церкви / костела / мечети / синагоги
Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 17:13 
Голубые штаны

dunczyk kresowy писал(а):
AndrewK писал(а):
Что-то в последнее время часто приходится слышать эту отмазку...
Типа какая вам разница, что из себя представляет священник, если он всего лишь посредник между вами и вашей целью. Не скажите. Очень большая разница.
Представьте, что вы зашли в кофейню насладиться чашечкой кофе-повосточному. Представьте, что кофе вам варит потный, грязный бармен, который забыл помыть руки после уборки навоза из хлева. Представьте, что присохшие куски навоза отваливаются и падают в турку с вашим кофе. Представили? Ну, тогда приятного аппетита! Вряд ли вас успокоит, что бармен-грязнуля - это всего лишь ничего не значащий посредник между вами и ароматной чашечкой кофе, выращенного в самом лучшем для кофе месте на земле.

P.S. В последнее время услуги РПЦ все больше напоминают такой вот кофе с запахом навоза.

Я уже говорил, что каждый может найти в Церкви близкого ему по-душе пастыря и даже "спикера" Патриархии, потому что помимо Чаплина есть десятки других. Это не преддверие Царства Божия и здесь всегда были и будут грешные люди, пока они будут и в обществе. Если вы ждете от Церкви сверхправедности всех ее членов, то сначала избавьте общество от греха.

Извините, но мы не идиоты ходить в Московскую русскую православную церковь.
Я был в Белостоке в православном монастыре. Это совершенно другие священники, хотя и говорят на русском. Оказывается православная церковь, которая не подчиняется Москве, выгодно отличается от РПЦ МП.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 17:42 
Голубые штаны

Монро писал(а):

Я был в Белостоке в православном монастыре. Это совершенно другие священники, хотя и говорят на русском. Оказывается православная церковь, которая не подчиняется Москве, выгодно отличается от РПЦ МП.

Да? И по каким признакам Вы определяли выгодные отличия? А В монастырях РБ Вы были ? Заедете в Ляданский Свято-Благовещенский монастырь, посмотрите уклад их жизни .Это недалеко,под Смиловичами,Вам как историку будет интересно

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 18:02 
Голубые штаны

Asgard165 писал(а):
Монро писал(а):

Да? И по каким признакам Вы определяли выгодные отличия? А В монастырях РБ Вы были ? Заедете в Ляданский Свято-Благовещенский монастырь, посмотрите уклад их жизни .Это недалеко,под Смиловичами,Вам как историку будет интересно

- Они также не любят режим Лукашенко
- они с радостью отвечают на любые вопросы, открыты к общению.
- они не просят у тебя денег, но готовы тебе помочь сами, вплоть до того, чтобы предоставить кров и пищу.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 18:21 
Голубые штаны

Монро писал(а):

- Они также не любят режим Лукашенко Врать не буду.Не знаю,потому как никогда не приходило в голову спрашивать у монахов политические пристрастия,думаю их скорее всего нет.
- они с радостью отвечают на любые вопросы, открыты к общению.Понятно.И в наших монастырях и храмах радушно с Вами пообщаются.
- они не просят у тебя денег, но готовы тебе помочь сами, вплоть до того, чтобы предоставить кров и пищу. То же самое.

Мне кажется Вам стоит не доверять всяким там "писателям" ,а самому поехать.К примеру на 12е будет Петра и Павла.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 18:38 
Голубые штаны

Andrej Cieraszkou' писал(а):
Вось-вось. Прыклад Івана Жахлівага даказвае, што галоўнае - палітычная воля. Цэрквы прызнаюць тое, што будзе дэ-факта.

Усё, мякка кажучы, нашмат складаней, чым вам уяўляецца. Напрыклад, пытанне пра прызнанне г.зв. "БАПЦ" ужо ўзнімалася, але ў Канстанцінопалі адказалі далучыцца да кананічнай царквы, а не ствараць раскольніцкія арганізацыі. Тым больш з такой "генеалогіяй" (гітлераўская акупацыя).

Мы - беларускія нацыяналісты. Лідэрства бяруць, а не чакаюць прызначэньня.

Гэта не прызначэнне, а прызванне.

Як толькі Ўкраіна выйдзе з-пад уплыву Расеі, прызнаюць, як міленькія. Гэта папросту яшчэ адзін доказ, што палітычная воля - першасная. Ну і потым, ва ўкраінцаў і беларусаў ёсьць выйсьце з гэтаў праблемы яшчэ з 1596 г. Ці Вы будзеце сьцьвярджаць, што Унія таксама ня будзе прызнаная :-)

Безумоўна не будзе. Нават пры згодзе праваслаўных іерархаў у 1596 г. вялікая частка насельніцтва вельмі адмоўна ўспрыняла унію, бо яна парушала адзін з галоўных прынцыпаў Праваслаўя - адсутнасць дыктату і волі аднаго г.зв. самаабвешчанага "божага намесніка" на зямлі. Кунцэвіч памёр пакутніцкай смерцю ад рук праваслаўных вернікаў Віцебску, а не іншаземных захопнікаў. Каталіцкія і уніяцкія ганенні супраць праваслаўных (якіх звалі "дызунітамі") у 1596-1632 гг. і паўторна пасля 1648 г. - ганебная старонка ў гісторыі каталіцызму; гэткая самая чорная старонка, як і пераслед каталікоў у Расійскай імперыі ў другой палове ХІХ ст.

Ня трэба мяшаць у аду кучу РПЦ і ўсё хрысьціянства. РПЦ была заснаваная, ёсьць і будзе ідэалягічным аддзелам маскоўскай дзяржавы, гэта і не царква паводле сутнасьці. Яна ніяк не замінае духоўнай дэградацыі, але выключна забясьпечвае трываласьць кіроўнага рэжыму і стварае нагоды для імпэрскай экспансыі.
Між іншым, касьцёл традыцыйна праводзіць больш гнуткую палітыку ў дачыненьні іншаверцаў. Не засмуціла палякаў тое, што Ягайла быў паганцам. Ну паставілі ўмову ахрысьціць Літву, але ня надта настойвалі, таму мы дагэтуль застаемся язычнікамі. Нават хрысьціянства гарманічна ўляглося ў нашую язычніцкую душу паміж прымхамі, забабонамі і Купальлем.

А яшчэ беларусы цудоўна ўвабралі ў сябе камунізм і саўковасць - давайце таксама парадуемся дзеля гэтага.
Зноў жа гэта толькі вашы інсінуацыі. У БПЦ шмат беларускамоўных святароў, шмат апалагетаў беларускамоўнай літургіі (хаця мне, напрыклад, нашмат больш падабаецца царкоўнаславянская), нават нацыяналістаў. Проста вы нагэтулькі не ведаеце прадмета, пра які зараз разважаеце, што нават дзіўна, улічваючы ваша жаданне "рэфармаваць" Царкву. На вашым месцы я б прынамсі хаця б глыбей пазнаёміўся з праваслаўным жыццём у яго розных праявах і ідэях.

Towarzysze, jechałem czerwonym tramwajem socjalizmu aż do przystanku „Niepodległość”, ale tam wysiadłem. Wy możecie jechać do stacji końcowej, jeśli potraficie, lecz teraz przejdziemy na „Pan”. Józef Piłsudski, 1918.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 18:48 
Голубые штаны

Монро писал(а):

Я вам уже говорил: ваша вера - ваше личное дело и вы вправе ходить в любой храм или не ходить туда вообще. Оно перерастает быть вашим личном делом только тогда, когда вы сами начинаете лезть в религиозную жизнь и совесть других граждан. Не нравится священник по телевизору - переключите канал. Возможно на другом канале "вещает" кто-то, кого не хочу видеть я, но хотите видеть вы. Не нравиться Мать-Церковь - ищите дорогу к Господу своим "окольным" путем. А не запрещайте передачу и не закрывайте неугодную вам церковь. Это и есть демократия и толерантность.

Кстати, даже на Афоне один из мужских монастырей подчиняется московскому патриарху. Ужас ужас, да? :-)

Towarzysze, jechałem czerwonym tramwajem socjalizmu aż do przystanku „Niepodległość”, ale tam wysiadłem. Wy możecie jechać do stacji końcowej, jeśli potraficie, lecz teraz przejdziemy na „Pan”. Józef Piłsudski, 1918.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 18:52 
Голубые штаны

Asgard165 писал(а):
.Не знаю,потому как никогда не приходило в голову спрашивать у монахов политические пристрастия,думаю их скорее всего нет.

Совершенно верно. Монах - это уже и не "человек" в привычном смысле слова. У него даже имя новое. Это живой мертвец, посвящающий остаток своей жизни служению и молитвам Господу. Рассуждать с ним о политике и мирской суете более чем глупо.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 20:28 
Голубые штаны

Найперш вітаю больш стрыманы тон з Вашага боку.

Усё, мякка кажучы, нашмат складаней, чым вам уяўляецца. Напрыклад, пытанне пра прызнанне г.зв. "БАПЦ" ужо ўзнімалася, але ў Канстанцінопалі адказалі далучыцца да кананічнай царквы, а не ствараць раскольніцкія арганізацыі. Тым больш з такой "генеалогіяй" (гітлераўская акупацыя).

Тут праблема не ў генэалёгіі, шмат у каго з генэалёгіяй праблемы, Ватыкан Мусаліні заснаваў, пра Івана Жахлівага і ягонае дачыненьне да РПЦ ужо пісалася. Праблема - пазыцыя РПЦ зь яе прэтэнзыяй на тэрыторыі, якія яна ж аб'явіла сваімі "кананічнымі".

Гэта не прызначэнне, а прызванне.
Няважна

Безумоўна не будзе. Нават пры згодзе праваслаўных іерархаў у 1596 г. вялікая частка насельніцтва вельмі адмоўна ўспрыняла унію, бо яна парушала адзін з галоўных прынцыпаў Праваслаўя - адсутнасць дыктату і волі аднаго г.зв. самаабвешчанага "божага намесніка" на зямлі. Кунцэвіч памёр пакутніцкай смерцю ад рук праваслаўных вернікаў Віцебску, а не іншаземных захопнікаў. Каталіцкія і уніяцкія ганенні супраць праваслаўных (якіх звалі "дызунітамі") у 1596-1632 гг. і паўторна пасля 1648 г. - ганебная старонка ў гісторыі каталіцызму; гэткая самая чорная старонка, як і пераслед каталікоў у Расійскай імперыі ў другой палове ХІХ ст.

Можа, Кунцэвіч крыху і перагінаў палку, але свайго дамогся: да моманту расейскай акупацыі 1795 г. бальшыня вернікаў былі вуніятамі. За што і кананізаваны касьцёлам. Не выключана, што дзякаваць у тым ліку і гэтаму РП праіснавала яшчэ два стагоддзі. У прызнаньні з боку артадаксальнай царквы Вунія патрэбы ня мае, артадоксы і Сьвяты Прастол лічаць асяродкам ерэтыкоў. Хаця, нашыя. беларускія праваслаўныя больш прагрэсіўныя. нават на каталіцкія набажэнствы прыходзяць. Гэта добра.

А яшчэ беларусы цудоўна ўвабралі ў сябе камунізм і саўковасць - давайце таксама парадуемся дзеля гэтага.
Ну я бы адфільтраваў гэтыя "набыткі". З гледзішча блізкасьці да чалавека, прыроды і нашых гістарычных традыцыяў паганства - вельмі станоўчая зьява. Удвая станоўчая тым, што не адмаўляе хрысьціянства, а значыцца, спрыяе еднасьці. Я бы ўсур'ёз заняўся аднаўленьнем.

Зноў жа гэта толькі вашы інсінуацыі. У БПЦ шмат беларускамоўных святароў, шмат апалагетаў беларускамоўнай літургіі (хаця мне, напрыклад, нашмат больш падабаецца царкоўнаславянская), нават нацыяналістаў. Проста вы нагэтулькі не ведаеце прадмета, пра які зараз разважаеце, што нават дзіўна, улічваючы ваша жаданне "рэфармаваць" Царкву. На вашым месцы я б прынамсі хаця б глыбей пазнаёміўся з праваслаўным жыццём у яго розных праявах і ідэях.[/quote]

Ну, канечне, я ня ведаю прадмету! Я нават ведаю, дзе ў Менску водзяцца беларускамоўныя сьвятары. Колькі праваслаўных цэркваў у Менску? А беларуская мова зрэдку гучыць толькі ў адной. Гэта "вельмі шмат"? Не схаваю, прыемна было на Вялікдзень у царкве Сьвятога Духу пачуць беларускае слова, але гэта ня правіла, а выключэньне.

Люблю часам падыскутьаваць з рэлігійнымі ф... э-э-э людзьмі, заклапочанымі на гэтай глебе :pisa_tel:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 21:16 
Голубые штаны

95 % белорусов не верят и не ходят в церковь. В никакую!

О чем вы тут тогда спорите?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 21:22 
Голубые штаны

Монро писал(а):
AndrewK писал(а):
Что-то в последнее время часто приходится слышать эту отмазку...
Типа какая вам разница, что из себя представляет священник, если он всего лишь посредник между вами и вашей целью. Не скажите. Очень большая разница.
Представьте, что вы зашли в кофейню насладиться чашечкой кофе-повосточному. Представьте, что кофе вам варит потный, грязный бармен, который забыл помыть руки после уборки навоза из хлева. Представьте, что присохшие куски навоза отваливаются и падают в турку с вашим кофе. Представили? Ну, тогда приятного аппетита! Вряд ли вас успокоит, что бармен-грязнуля - это всего лишь ничего не значащий посредник между вами и ароматной чашечкой кофе, выращенного в самом лучшем для кофе месте на земле.

P.S. В последнее время услуги РПЦ все больше напоминают такой вот кофе с запахом навоза.

Я уже говорил, что каждый может найти в Церкви близкого ему по-душе пастыря и даже "спикера" Патриархии, потому что помимо Чаплина есть десятки других. Это не преддверие Царства Божия и здесь всегда были и будут грешные люди, пока они будут и в обществе. Если вы ждете от Церкви сверхправедности всех ее членов, то сначала избавьте общество от греха.

Монро, открою Вам страшную тайну- часть духовенства автокефальной( т.е. полностью независимой) Польской Православной Церкви до сих пор высшее богословское образование получает( о ужосс!!) в духовных академиях РПЦ( в Москве и Питере) ;;-))) ;;-)))
Цитата:
Я был в Белостоке в православном монастыре.
Я предлагаю побывать Вам также и в Японии. :co_ol:
Поскольку в Японской Православной Церкви( автономной, т.е. в канонических вопросах подчиняющейся Москве) :sh_ok: , совсем недавно был открыт православный монастырь
Цитата:
В 2005 году в Токио, рядом с кафедральным собором Воскресения Христова («Никорай-до») по благословению митрополита Токийского и всей Японии Даниила был образован первый монастырь Японской Автономной Православной Церкви. Настоятелем монастыря, освященного в 2006 году в честь равноапостольного Николая Японского, стал иеромонах Троице-Сергиевой лавры Герасим (Шевцов).
-http://www.stoletie.ru/sozidateli/russkij_apostol_japonii_2012-02-16.htm
Цитата:
Это совершенно другие священники, хотя и говорят на русском.
А в Японии, где православное богослужение ведётся на японском - какие священники? :-) :-)
Цитата:
Русский апостол Японии.
После императора не было в стране человека, который пользовался бы таким уважением, как архиепископ Николай (Касаткин)Мало кто знает, что сегодня в стране восходящего солнца есть своя Японская Автономная Православная Церковь, где богослужение ведется на японском языке.
-http://www.stoletie.ru/sozidateli/russkij_apostol_japonii_2012-02-16.htm :cool_cool: :cool_cool:

Последний раз редактировалось adam-kadmon 09 июл 2012, 21:34, всего редактировалось 1 раз.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 21:30 
Голубые штаны

Монро писал(а):
95 % белорусов не верят и не ходят в церковь. В никакую!

О чем вы тут тогда спорите?

Галінка такая.
Дарэчы, царква-царквой, але я бачыў дрэвы, завешаныя ручнікамі. Паганству цэрквы не патрэбныя, сьвятое дрэва з камянём можна ў любым дачным паселішчы мець.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 21:40 
Голубые штаны

adam-kadmon писал(а):
Цитата:
Я был в Белостоке в православном монастыре.
Я предлагаю побывать Вам также и в Японии. :co_ol:

C удовольствием. Высылайте приглашение. :-)

Поскольку в Японской Православной Церкви( автономной, т.е. в канонических вопросах подчиняющейся Москве) :sh_ok: , совсем недавно был открыт православный монастырь
Цитата:
В 2005 году в Токио, рядом с кафедральным собором Воскресения Христова («Никорай-до») по благословению митрополита Токийского и всей Японии Даниила был образован первый монастырь Японской Автономной Православной Церкви. Настоятелем монастыря, освященного в 2006 году в честь равноапостольного Николая Японского, стал иеромонах Троице-Сергиевой лавры Герасим (Шевцов).
-http://www.stoletie.ru/sozidateli/russkij_apostol_japonii_2012-02-16.htm
Цитата:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 21:42 
Голубые штаны

adam-kadmon писал(а):

Поскольку в Японской Православной Церкви( автономной, т.е. в канонических вопросах [color=#BF0000][b]подчиняющейся Москве) :sh_ok: , совсем недавно был открыт православный монастырь
Цитата:

Изображение
http://www.liveinternet.ru/showjournal. ... id=1554490

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 22:05 
Голубые штаны

adam-kadmon писал(а):

Поскольку в Японской Православной Церкви( автономной, т.е. в канонических вопросах [color=#BF0000][b]подчиняющейся Москве) :sh_ok: , совсем недавно был открыт православный монастырь
Цитата:

Изображение
http://www.liveinternet.ru/showjournal. ... id=1554490

Демотиватор верный! :co_ol: В данном случае согласен с Вами. :dr_ink: Но на персоне слева - свет клином не сошёлся. :st_op: Впрочем, должен же и у православных быть свой Борджиа - чем православные хуже католиков! :cool_cool:

Последний раз редактировалось adam-kadmon 10 июл 2012, 00:30, всего редактировалось 1 раз.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 22:16 
Голубые штаны

а белорусы тут при чем? Мы язычники. :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 22:40 
Голубые штаны

Всё, теперь можно спать спокойно. Длиннобородые попрыскали на котлован закладываемой ядрёной бонбы живой водой. Про - ни в жисть никто не пролетит и граница на замке все уже слышали. Готовим уши для следующей порции - про самую надёжную и безопасную.
http://news.date.bs/economics_299218.html
Ну, прейскурант, на хату там попырскать известен, кто сколько может, если поп остатки совести не растерял. У одних так, у других твёрдые расценки. Сколько (интересно) стоит освятить атомную станцию. Аль за так, из альтруизму, ради общего блага?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 22:51 
Голубые штаны

РПЦ не может монополизировать распространение веры. Люди перетекают в другие конфессии или , хорошо-плохо ли, суррогатно или нет, верят на дому. Влияние РПЦ падает вместе с авторитетом. Власть его не подымет.
Власти не нужен будет вскоре такой вялый ресурс. Прекратятся преференции. И пойдет РПЦ к людям, она гибкая. Будут новые патриархи, другие проповеди. Может, еще и застанем.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 09 июл 2012, 22:53 
Голубые штаны

Не застанем. Эти попы тупые. Не перестроятся.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 00:16 
Голубые штаны

Монро писал(а):

Pardonnez–moi, Монро, а позвольте полюбопытствовать: и с каких это пор - Вы стали коллективным образом всех белорусов? :ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo: :ni_zia: Личностная инфляция( буквально вздутие от отождествления с группой или преувеличение собственной значимости) неминуемо ведёт к её диссоциации, обесцениванию. Простите за менторский тон, но взрослый и вменяемый человек не экстраполирует свои мысли и свои желания поголовно на всех. :ki_ss:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 07:35 
Голубые штаны

adam-kadmon писал(а):
Монро писал(а):

Pardonnez–moi, Монро, а позвольте полюбопытствовать: и с каких это пор - Вы стали коллективным образом всех белорусов? :ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo: :ni_zia: Личностная инфляция( буквально вздутие от отождествления с группой или преувеличение собственной значимости) неминуемо ведёт к её диссоциации, обесцениванию. Простите за менторский тон, но взрослый и вменяемый человек не экстраполирует свои мысли и свои желания поголовно на всех. :ki_ss:

Дэмагогія, шаноўны. Правераны прыём тролінгу. Экстрапалявалі і будзем экстрапаляваць. Ёсьць шэраг прызнакаў, паводле якіх індывідуумаў так ці іначай магчыма аб'яднаць у большыя ці меншыя групы. Так, мы ня ўсе бляндыны з блакітнымі вачыма, але ўсе беларусы. Ці і тут не? Зразумела, знойдзецца той, хто скажа: "Я паводле паходжаньня не беларус". Але ў некаторых выпадках гэта вобраз зборны, як, скажам, у гімне БССР. Мы не дысэртацыю пра этнічны склад насельніцтва пішам, не сацыялягічную выбарку робім. Так ці іначай, але ў сваіх ацэнках мы робім абагульненьні. У дадзеным выпадку можна сьмела сказаць, што беларусы ў масе сваёй - язычнікі. Некаторы адсотак адмарожаных на глебе хрысьціянства заўсёды ёсьць, але гэта невялікі адсотак.

Калі ласка, для кожнага, хто яшчэ раз захоча напісаць: "Не гаварыце ад імя ўсіх беларусаў". Нашае грамадзтва і так атамізаванае. Варта знаходзіць усё больш нагодаў для аб'яднаньня, іначай дынастыі Лукашэнак не пазьбегнуць.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 08:56 
Голубые штаны

adam-kadmon писал(а):
Монро писал(а):

Дэмагогія, шаноўны. Правераны прыём тролінгу. Экстрапалявалі і будзем экстрапаляваць. Ёсьць шэраг прызнакаў, паводле якіх індывідуумаў так ці іначай магчыма аб'яднаць у большыя ці меншыя групы. Так, мы ня ўсе бляндыны з блакітнымі вачыма, але ўсе беларусы. Ці і тут не? Зразумела, знойдзецца той, хто скажа: "Я паводле паходжаньня не беларус". Але ў некаторых выпадках гэта вобраз зборны, як, скажам, у гімне БССР. Мы не дысэртацыю пра этнічны склад насельніцтва пішам, не сацыялягічную выбарку робім. Так ці іначай, але ў сваіх ацэнках мы робім абагульненьні. У дадзеным выпадку можна сьмела сказаць, што беларусы ў масе сваёй - язычнікі. Некаторы адсотак адмарожаных на глебе хрысьціянства заўсёды ёсьць, але гэта невялікі адсотак.

Калі ласка, для кожнага, хто яшчэ раз захоча напісаць: "Не гаварыце ад імя ўсіх беларусаў". Нашае грамадзтва і так атамізаванае. Варта знаходзіць усё больш нагодаў для аб'яднаньня, іначай дынастыі Лукашэнак не пазьбегнуць.

Дэмагогія, менавіта з Вашага боку! Калі ласка атаясамлівайце выключна сябе з марсіанамі, бляндынымі з блакітнымі вачыма :ps_ih: :ps_ih: і гэтак далей; ніхто Вам не забараняе гаворыць :Я - язычник, дакладней - паганец( навошта карыстацца варожай мовай, русізмам -язычник ?) :cry_ing: :cry_ing:
Цитата:
У дадзеным выпадку можна сьмела сказаць, што беларусы ў масе сваёй - язычнікі. Некаторы адсотак адмарожаных на глебе хрысьціянства заўсёды ёсьць, але гэта невялікі адсотак.
:-) У дадзеным выпадку можна таксама сьмела называць сябе дурнем ці нявыхаванцам, бо навошта нам сацыялагічныя выбаркі, будзем карыстацца ў сваіх ацэнках абагульненямі, паводле Вашых слоў:"Так ці іначай, але ў сваіх ацэнках мы робім абагульненьні." :ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 10:23 
Голубые штаны

Какая никакая, а тоже церковь :-).
http://lenta.ru/news/2012/07/10/gaychurch/

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 10:34 
Голубые штаны

Монро писал(а):

Уже язычники... То Библию читали и по православным монастырям в Подляшье ходили, то уже язычнЕГи. Еще пару страниц и ваши духовные поиски приведут вас в синтоизм или в какой-нибудь экзотический афрокарибский культ.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 10:57 
Голубые штаны

Найперш вітаю больш стрыманы тон з Вашага боку.

Калі вы ўважліва сачылі за дыскусіяй, то я заўсёды адказваю апаненту выключна тым тонам, якім прамаўляе ён сам. Адзінае, што я пазбягаю мацюкоў і стараюся пазбягаць адкрытых абразаў у адказ на ўсе брыдкія словы ў адрас Царквы і вернікаў.

Тут праблема не ў генэалёгіі, шмат у каго з генэалёгіяй праблемы, Ватыкан Мусаліні заснаваў, пра Івана Жахлівага і ягонае дачыненьне да РПЦ ужо пісалася. Праблема - пазыцыя РПЦ зь яе прэтэнзыяй на тэрыторыі, якія яна ж аб'явіла сваімі "кананічнымі".

Папства існавала задоўга да Мусаліні. Ён проста падпісаў з пантыфікам канкардат, які, паміж іншага, вяртаў маленечкі кавалачак тэрыторыі, які належаў да папскага "Патрымонія св. Пятра" яшчэ ад часоў Карла Вялікага. Тое ж тычыцца і Івана IV, стасункі якога з царквой былі не меней жахлівыя за астатнія яго справы.

Няважна

А што тады важна? Калі нават лідэры ў вас гэтакія выскачкі self-made.

Можа, Кунцэвіч крыху і перагінаў палку, але свайго дамогся: да моманту расейскай акупацыі 1795 г. бальшыня вернікаў былі вуніятамі. За што і кананізаваны касьцёлам. Не выключана, што дзякаваць у тым ліку і гэтаму РП праіснавала яшчэ два стагоддзі. У прызнаньні з боку артадаксальнай царквы Вунія патрэбы ня мае, артадоксы і Сьвяты Прастол лічаць асяродкам ерэтыкоў. Хаця, нашыя. беларускія праваслаўныя больш прагрэсіўныя. нават на каталіцкія набажэнствы прыходзяць. Гэта добра.

Касцёл кананізаваў яго хутчэй за мучаніцтва. Хаця, так, сапраўды, логіка вельмі блізкая да ідэі кананізацыі Сямашкі. Проста беларусы не вучацца з гісторыі і сваім трагічных памылак. Вашы разважанні пра унію (калі ласка, пазбягайце гэтага прыстаўнога "в-", бо гучыць дзіка з гледзішча лаціны) і заклікі да новых ганенняў супраць праваслаўя таму самы цудоўны прыклад. І далей - праваслаўе не лічыць каталікоў "герэтыкамі", яны лічацца раскольнікамі (гэта ўзаемная прэтэнзія), РПЦ знаходзіцца з касцёлам у міжканфесіянальным дыялогу. І да, праваслаўны чалавек можа прысутнічаць абсалютна на любых хрысціянскіх набажэнствах, але не ўдзельнічаць у іх. Я асабіста супрацоўнічаю з некалькімі касцельнымі актывістамі ў справе вяртання касцёлу некалькіх колішніх будынкаў, якія зараз разбураныя знаходзяцца ў дзяржаўных руках.
Што тычыцца ўніяцтва, то ваша міфалагізаванае ўяўленне пра яго як "нацыянальную царкву" таксама вельмі далёка ад рэчаіснасці. Я, напырклад, у свой час займаўся дакументамі нашага базыльянскага кляштара ў Міры (што размяшчаўся ў праваслаўнай царкве св. Троіцы), дык абсалютная бальшыня іх на польскай мове...

Ну я бы адфільтраваў гэтыя "набыткі". З гледзішча блізкасьці да чалавека, прыроды і нашых гістарычных традыцыяў паганства - вельмі станоўчая зьява. Удвая станоўчая тым, што не адмаўляе хрысьціянства, а значыцца, спрыяе еднасьці. Я бы ўсур'ёз заняўся аднаўленьнем.

З чалавечымі ахвярапрынашэннямі на капішчах? Галоўнае, каб шчыра і па-беларуску, канешне.

Ну, канечне, я ня ведаю прадмету! Я нават ведаю, дзе ў Менску водзяцца беларускамоўныя сьвятары. Колькі праваслаўных цэркваў у Менску? А беларуская мова зрэдку гучыць толькі ў адной. Гэта "вельмі шмат"? Не схаваю, прыемна было на Вялікдзень у царкве Сьвятога Духу пачуць беларускае слова, але гэта ня правіла, а выключэньне.

Мякка кажучы, не толькі у Святадухавым саборы. У Менску беларускія набажэнства ўжо многа гадоў рэгулярна ладзяцца ў Петрапаўлаўскім саборы, зараз бывае таксама ў Царкве св. Сафіі Слуцкай (адзін з маладых айцоў нават прапаведуе па-беларуску). Толькі нешта асноўнай масы нашых "свядомых" там не відаць.

Люблю часам падыскутьаваць з рэлігійнымі ф... э-э-э людзьмі, заклапочанымі на гэтай глебе :pisa_tel:

Узаемна, пане. Люблю патроліць нашых нацыянальна-заклапочаных.

Последний раз редактировалось dunczyk kresowy 10 июл 2012, 13:11, всего редактировалось 2 раз(а).

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 11:01 
Голубые штаны

zhavoronok писал(а):
РПЦ не может монополизировать распространение веры. Люди перетекают в другие конфессии или , хорошо-плохо ли, суррогатно или нет, верят на дому. Влияние РПЦ падает вместе с авторитетом. Власть его не подымет.
Власти не нужен будет вскоре такой вялый ресурс. Прекратятся преференции. И пойдет РПЦ к людям, она гибкая. Будут новые патриархи, другие проповеди. Может, еще и застанем.

Хорошо, да. Мы уже это много раз перетерли: никто вас в Церкви цепями, окромя Господа, не держит. Можете искать истину в другом месте. Только тогда не лезьте со своей "критикой" и "реформами" к Церкви, от которой сами отрекаетесь.
У самих-то предки кто были?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 11:02 
Голубые штаны

Мы так не лічым. :hi_hi_hi:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 11:05 
Голубые штаны

pel писал(а):
Какая никакая, а тоже церковь :-).
http://lenta.ru/news/2012/07/10/gaychurch/

Ну вот туда вам и дорога - с однополыми браками, апологетикой любого вашего греха и похоти, дискотеками в церковном притворе (можно PR пригласить) и продажей легких наркотических веществ для пущего религиозного экстаза прямо в церковном ларьке. А че, зато модно и современно? :ps_ih:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 13:29 
Голубые штаны

Монро писал(а):

Уже язычники... То Библию читали и по православным монастырям в Подляшье ходили, то уже язычнЕГи. Еще пару страниц и ваши духовные поиски приведут вас в синтоизм или в какой-нибудь экзотический афрокарибский культ.

Большинство белорусов не посещают церковь. Никакую. Не соблюдают постов. Кто они тогда?

Язычники. ::yaz-yk:
Я один из них получается. :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 13:30 
Голубые штаны

zhavoronok писал(а):

Хорошо, да. Мы уже это много раз перетерли: никто вас в Церкви цепями, окромя Господа, не держит. Можете искать истину в другом месте. Только тогда не лезьте со своей "критикой" и "реформами" к Церкви, от которой сами отрекаетесь.
У самих-то предки кто были?

Хотим лезем. Это наше право. У вас, верующих, нет монополии на правду. Ваши претензии на истину мы отвергаем. :ni_zia:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 15:17 
Голубые штаны

Монро писал(а):
Монро писал(а):

Большинство белорусов не посещают церковь. Никакую. Не соблюдают постов. Кто они тогда?

Повезло вам Монро, всего лишь язычник, ха. Меня вообще к голубым отправили ни за что ни про что, тока за ссылку :cry_ing:. Ну, грешен, ну, похотлив (хорошему коту и февраль март), но к этим? :sh_ok:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 16:27 
Голубые штаны

:-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 17:49 
Голубые штаны

Монро писал(а):

Они бездуховные советские деграданты, например, если такие люди не верят ни во что иное, не имеют никаких моральных и нравственных ориентиров.

Язычество - очень сложная система традиционных устных религиозных практик. Вы даже не понимаете, что сейчас говорите. Если вы чего-то не соблюдаете, это не делает из вас "верующего" язычника. Вопрос, что вы соблюдаете. В плане обрядности оно от вас потребует гораздо больше, чем участие прихожанина в воскресной службе в церкви. Язычества во всем его разнообразии региональных культов и верований в планетарном масштабе, не смотря на мифы и клише вокруг него, - весьма тоталитарная, жесткая религия. Не знаю уж, к счастью или к сожалению, но прямой традиции таких верований в Беларуси не сохранились, лишь их урывки в виде этнографии. Называть это религиозной системой я бы не осмелился.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 17:52 
Голубые штаны

pel писал(а):
Повезло вам Монро, всего лишь язычник, ха. Меня вообще к голубым отправили ни за что ни про что, тока за ссылку :cry_ing:. Ну, грешен, ну, похотлив (хорошему коту и февраль март), но к этим? :sh_ok:

Не юродствуйте. Никто вас никуда не "отправлял". Просто ваша шутка про церковь нетрадиционных сексуальных меньшинств немного отдает Фрейдом в том смысле, что демаскирует ваше потаенное желание превратить Православную Церковь через много раз упомянутые на этих страницах "реформы" в какой-то подобный балаган.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 18:00 
Голубые штаны

Монро писал(а):
Хотим лезем. Это наше право. У вас, верующих, нет монополии на правду. Ваши претензии на истину мы отвергаем. :ni_zia:

Вы сами себе противоречите без конца:
"Церковь лезет в гос.дела и дела секулярного общества - давайте реформируем церковь". Вам отвечают - "Хорошо, тогда давайте разойдемся и не лезьте в дела Церкви".

Вы снова за свое - "Хотим лезем. Это наше право. У вас, верующих, нет монополии на правду. Ваши претензии на истину мы отвергаем." И я вам, милейший, отвечу - "У "вас" тоже нет никакой монополии на истину, может еще меньше "нашего". Поэтому терпите священников на телеэкране и во власти, раз уж лезть желаете".

И можем так продолжать до самого Судного дня. Ну или пока не научитесь элементарным традиционным принципам уважения прав других, особенно не таких как вы.

Последний раз редактировалось dunczyk kresowy 10 июл 2012, 19:25, всего редактировалось 1 раз.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 18:59 
Голубые штаны

pel писал(а):

Не юродствуйте. Никто вас никуда не "отправлял". Просто ваша шутка про церковь нетрадиционных сексуальных меньшинств немного отдает Фрейдом в том смысле, что демаскирует ваше потаенное желание превратить Православную Церковь через много раз упомянутые на этих страницах "реформы" в какой-то подобный балаган.

Ну, как так, не юродствуйте. Ведь юродство - это духовно-аскетический подвиг, который заключается в отказе от мирских благ и общепринятых норм жизни, принятии на себя образа человека, не имеющего разума, и смиренном терпении поруганий, презрения и телесных лишений. Юродство предполагает очень высокую степень духовной жизни и принимается совершенно сознательно. А вот, что с вашей точки зрения - юродство, там (наверху) могут и спросить опосля.
Вот так то, подвиг понимашь,так шта неча мне великие деяния свершать запрещать! :-):

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 19:39 
Голубые штаны

друзья, ну в чем проблема?
проблема в РПЦ, а не в БПЦ. (привет Монро)
у нас нет того мракобесия как в России.
Наши попы на лимузинах не ездиют.
а то что верхушка РПЦ оторвана от реальности и уже де-факто члены Единой России, то Ктулху им судья.
предлагаю перейти к обсуждению буддизма :)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 20:07 
Голубые штаны

И правильно. Для меня - это единственная из основных религии, к которой я отношусь с симпатией.
Когда его спрашивали, почему и чему он учит, Будда неизменно отвечал: "Я учу потому, что вы и все существа стремитесь быть счастливыми и хотите избегать боли. Я учу тому, каким все является, - вещам, как они есть".
Учение, которое основывается на опыте, а не на вере. + 100 (Гриффиндору) Буддизму. :-): .

ЗАО РПЦ.
http://www.newsland.ru/news/detail/id/993636/

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 21:24 
Голубые штаны

Они бездуховные советские деграданты, например, если такие люди не верят ни во что иное, не имеют никаких моральных и нравственных ориентиров.

.

Это не моя вина. Сперва меня записали октябренком и заставляли читать про маленького Володю.
Изображение

Затем меня приняли в пионерскую организацию и повесили на шею вот это:

Изображение

Затем сказали, что мне пора в комсомол:

Изображение

Я не просил. Эти коммуняки меня заставляли, говорили, что теперь я строитель коммунизма и должен верить в коммунизм.

Изображение

Откуда мне было знать, что они врут? :ni_zia: :-)

НО с тех пор знаю одно правило: не спеши бежать за верующими (любыми). Вполне может оказаться, что они первые дурни и есть. :ni_zia: :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 21:32 
Голубые штаны

pel писал(а):
И правильно. Для меня - это единственная из основных религии, к которой я отношусь с симпатией.
Когда его спрашивали, почему и чему он учит, Будда неизменно отвечал: "Я учу потому, что вы и все существа стремитесь быть счастливыми и хотите избегать боли. Я учу тому, каким все является, - вещам, как они есть".
Учение, которое основывается на опыте, а не на вере. + 100 (Гриффиндору) Буддизму. :-): .

Значит язычество уже не подходит? Ну-ну.
Ладно, порадуйтесь за "единоверцев":
http://regions.ru/news/2413145/

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 10 июл 2012, 21:33 
Голубые штаны

Монро писал(а):
Откуда мне было знать, что они врут? :ni_zia: :-)

Я уже говорил: религия религией, а мозг еще никто не отменял.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 670 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа