Текущее время: 25 май 2025, 14:16

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4778 ]  На страницу Пред.  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 120  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Мова цi каубаса
Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 17:17 
Голубые штаны

Obyvatel писал(а):
usun писал(а):
Вот пусть введут обязательное изучения англ языка с первого класса во всех средних школах ...

по-моему давно введено. разве нет?
но информатика на русском.

Не. У першай клясе толькі факультатыў па жаданьні. Ну а якасьць выкладаньнія і праграмаў - гэта асобная сумная тэма.

Асобная праблема - матывацыя. У дзяцей, як правіла, яе няма, і над гэтым ніхто не працуе за выключэньнем асобных бацькоў.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 17:18 
Голубые штаны

usun писал(а):
Посмотрите на переписи населения в РБ...

ни разу не аргумент. зная наших белорусских фокусников к следующей переписи у нас большинство может оказаться кем угодно, в зависимости от политического момента. там и сам человек может как угодно записаться и переписчик как угодно может записать (я к примеру даже не прверял чё они там себе пишут, ну а власти попросту посчитают чё им выгодно).

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 17:23 
Голубые штаны

usun писал(а):
Уже? Вроде с 5ого раньше было, кроме спец школ с англ (я в такой учился). ...

пан usun, вы когда отсюда слиняли? :-)
у моей дочери было с первого класса, в обычной школе, так это 11 лет назад. я только не знаю насколько это у нас повсеместно... про среду согласен надо развивать...

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 17:24 
Голубые штаны

Andrej Cieraszkou' писал(а):

Тут гэта не такая вострая праблема пакуль няма адпаведнага ціску.
Абсалютызацыя дадзенасьці прыстасавальніцкага мэнталітэту - гэта накталт веры, супраць якой Вы паўстаеце. Усяму ёсьць рацыянальнае тлумачэньне. Яго таксама трэба шукаць у гісторыі, у т.л. і моўнага пытаньня.

я просто за использования того что есть, даже если оно не очень удобное

в Беларуси сложилось двуязычие (даже то, что большинство говорит на русском не отменяет практически поголовное понимание белорусского, с соотв плюсами билингвизма, и облегчения соотв изучения других языков, так как есть больший синонимичный ряд и т.п.). В такую среду куда проще вкропить третий и четвертый язык, чем в любую моноязычную. Вот я предлагаю и подкинуть английский в микс - именно он потеснит русский с доминантных позиций там, где белорусскому будет объективно сложно это сделать.

Когда моя семья какое-то время жила в Финляндии, поражало то, что любой финский шкет во дворе в Хельсинки мог изъясниться на финском, шведском и английском.

По религиозным конфессиям, сложилось, что они все были подорваны по историческим причинам и Беларусь стала наименее религиозная страна во всем регионе - это просто особенность, из которой надо исходить и использовать, это не минус сам по себе.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 17:25 
Голубые штаны

Не. У першай клясе толькі факультатыў па жаданьні.

ясно. моя учила, так я думал уже так для всех заведено.

Цитата:
Ну а якасьць выкладаньнія і праграмаў - гэта асобная сумная тэма.

это да. :-(

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 17:27 
Голубые штаны

Obyvatel писал(а):
usun писал(а):
Уже? Вроде с 5ого раньше было, кроме спец школ с англ (я в такой учился). ...

пан usun, вы когда отсюда слиняли? :-)
у моей дочери было с первого класса, в обычной школе, так это 11 лет назад. я только не знаю насколько это у нас повсеместно... про среду согласен надо развивать...

я был младший внук, соотв я проходил школу последним из кузенов, а до следующего поколения образовался существенный гап (старшие как раз попали совершеннолетием по началу 90х, что подорвало их шансы на ранних детей) - так что мне сложно было следить за тенденциями в школе. К моменту когда след поколение пошло в школу, я как раз уже вострил лыжи за океан :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 19:02 
Голубые штаны

лол

Изображение

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 21:07 
Жёлтые штаны

Какие все старпёры))) Я помню инглиш с нулевого класса изучал (правда это что-то типо факультатива было), но толку оказалось мало, мой мозг к языкам полностью не восприимчив :(

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 22:08 
Голубые штаны

Датычна ангельскай. Беларуская інтэлігенцыя міжсобку размаўляе па-беларуску. А ангельскую ведае.
И ныне в БНФ по заповедям св. Зенона, как и ранее.
Те ителлигенция в РБ, которая не говорит между собой по беларусски, по мнению прихожан св. Зенона, или не беларусская или не интеллигенция. Сделали секту из политической партии.
БНФ никогда не поддерживал, но за такую судьбу неравнодушных к судьбам своей страны обидно.

І, як правіла, лепш за сваіх расейскамоўных суайчыньнікаў. Літаральна днямі 10-гадовы сын маёй беларускамоўнай сяброўкі перамог на ўсебеларускім конкурсе "Лингвистенок". Гэта як прыклад, за якім ня трэба далёка хадзіць. Такіх прыкладаў багата.
Рад за способного пацана, что в общем не удивительно: скорее всего он живет в образованной, заточенной на изучение языков семье, английский у него скорее всего третий язык. Проблема в том, что интерес к беларускому - это удел энтузиастов, а не массы.

Датычна папулярнасьці трэнду. Штотыдзень у адным Менску збіраецца па 200-300 чалавек на папулярныя курсы беларускай "Мова нанова", "Мова ці кава" і "Моваведа". магу пацьвердзіць, што на 90% гэта новыя людзі, якія ня маюць дачыненьня ні да якіх палітычных сілаў.
См выше. 300 чел на 2-х миллионный город для изучения одного из офф языков - ИМХО показывает, что по крайней мере в Минске он не востребован. Кроме того, по собственному опыту изучения иностранных языков: на курсах раз в неделю язык не выучишь, это больше место знакомств, клуб общения итд

Асабіста спрабаваў знайсьці там знаёмых - безвынікова. Курсы выдатныя! Магу яшчэ зьвярнуць Вашую ўвагу на тое, што беларуская ўсё часьцей выкарыстоўваецца спартовымі заўзятарамі і самімі спартоўцамі. Палічана, што пераход на беларускамоўную рэкляму падвышае папулярнасьць фірмы і прадукту на 18-20%.
Работал когда-то недолго в рекламе и могу наверняка сказать: если бы такой практ бесплатный способ как переход на беларусский давал бы прирост сбыта хотя на 5%, то другой рекламы, кроме как на беларусском, вообще бы не было.
Не верю совершенно - так не бывает, в бизнесе, тем более в продажах, идиоты вымирают быстро.

Наконт этапаў авалодваньня. Для мяне гэта не тэорыя. У свой час я пачаў пераход менавіта з правіла ўсё занатоўваць па-беларуску. Я пісаў па-беларуску нават лекцыі, сынхронна перакладаючы іх з расейскай. Гэтак было прасьцей, бо не існавала праблемы нялоўкасьці вуснага кантакту. Пераход на беларускую ў размове адбыўся пазьней, але ён быў перадвызначаны менавіта гэтым маім першым крокам.
Честь и хвала вашему упорству и целеустремленности. :uch_tiv:
Проблема мовы в РБ в том, что не зная толком белорусский, проблем в РБ практ нет. :ne_vi_del: И русскоязычные не имеют стимула для изучения мовы, чему я ещё живой пример. :hi_hi_hi:
Сейчас жалею, что толком не знаю ни белорусского, ни украинского, ни польского, хотя при мин усилиях мог бы выучить. :cry_ing: Но реально в жизни прекрасно обходился, а вот слабый английский - действительно проблема.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 22:24 
Голубые штаны

usun писал(а):
Для нас зараз нацыянальнае будаўніцтва мае прыярытэт перад інтэграцыяй у глябальныя ланцужкі. Гэта не адзначае, што трэба адгарадзіцца, гэта адзначае, што ня трэба рабіць перакосу. Прыярытэтная беларуская мова, другая замежная, як мінімум ангельская. Не наадварот.

Есть сфера техническая и бизнеса - и туда лучше бел мовой соваться в последнюю очередь, из прагматических соображений. Русский язык оттуда надо отодвигать через английский.
А белмову вести снизу или сверху через гуманитарные сферы.

Это наименее конфликтная стратегия с наименьшим количеством отрицательных последствий, я считаю.
Согласен, но норм ребенок всегда пойдет по пути минимизации, те на него нужно давить, что бы он учился. Если будет необходимо выбирать, чему заставлять а что - по остаточному принципу, то родители в большинстве случаев выберут английский как более нужный их чаду.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 22:42 
Голубые штаны

Те ителлигенция в РБ, которая не говорит между собой по беларусски, по мнению прихожан св. Зенона, или не беларусская или не интеллигенция. Сделали секту из политической партии.
БНФ никогда не поддерживал, но за такую судьбу неравнодушных к судьбам своей страны обидно.

Крыўдна, ня крыўдна, але я не магу назваць беларускай інтэлігенцыю, якая не гаворыць па-беларуску. Так, яна беларуская паводле грамадзянства, але для мяне беларускасьць - гэта нешта большае. Калі мы гаворым "беларуская інтэлігенцыя", то ў галаве адразу ўзьнікаюць вобразы Луцкевічаў, Іваноўскага, Цёткі, Ластоўскага, Тарашкевіча - тых, хто ня проста гаварыў па-беларуску, хто рухаў беларушчыну. Выбачайце, я не магу паставіць у гэты шэраг тыповага выпускніка Менскага ВНУ, калі ён хаця бы не гаворыць па-беларуску. Запаведзі Зянона? Хай так, калі Вам падабаецца.

Рад за способного пацана, что в общем не удивительно: скорее всего он живет в образованной, заточенной на изучение языков семье, английский у него скорее всего третий язык. Проблема в том, что интерес к беларускому - это удел энтузиастов, а не массы.

Усё пачынаецца з асобаў.

300 чел на 2-х миллионный город для изучения одного из офф языков - ИМХО показывает, что по крайней мере в Минске он не востребован. Кроме того, по собственному опыту изучения иностранных языков: на курсах раз в неделю язык не выучишь, это больше место знакомств, клуб общения итд

300 чалавек, якія пасьля працы альбо вучобы ідуць на курсы мовы - гэта шмат. Улічваючы, што кантынгент курсаў не перасякаецца, можна казаць пра 700 зацікаўленых чалавек, якія не зьяўляюцца сябрамі паліт партыяў ці рухаў. Гэта ў нашых варунках вельмі шмат. Не забывайцеся, што мова для іх - гэта ідэя, а значыцца, яна патрабуе прыцягненьня новых адэптаў. Наведвальнікі распаўсюджваюць ідэю, а ня вучаць мову для сябе, як, скажам, ангельскую. Не зьзіўлюся, калі ўвосені зьявяцца яшчэ курсы альбо існыя пяройдуць на рэжым два дні на тыдзень.

Работал когда-то недолго в рекламе и могу наверняка сказать: если бы такой практ бесплатный способ как переход на беларусский давал бы прирост сбыта хотя на 5%, то другой рекламы, кроме как на беларусском, вообще бы не было.
Не верю совершенно - так не бывает, в бизнесе, тем более в продажах, идиоты вымирают быстро.

Вялікае значэньне мае інэрцыя мысьленьня і іншыя абставіны. Шмат хто папросту ня разглядае такія магчымасьці.

Проблема мовы в РБ в том, что не зная толком белорусский, проблем в РБ практ нет. :ne_vi_del: И русскоязычные не имеют стимула для изучения мовы, чему я ещё живой пример. :hi_hi_hi:
Сейчас жалею, что толком не знаю ни белорусского, ни украинского, ни польского, хотя при мин усилиях мог бы выучить. :cry_ing: Но реально в жизни прекрасно обходился, а вот слабый английский - действительно проблема.

Гэта і праблема, і не праблема. Тое, што мова пазбаўленая ўтылітарных функцыяў, не адзін толькі мінус. Ёсьць тут і станоўчае. Мова становіцца сродкам самавыражэньня, шляхам да каранёў, спосабам дакрануцца да сакральнага. Гэта мае вялікае значэньне.

Вы можаце вывучыць беларускую. Хаця, я бы не ўжываў слова "вывучыць", яно цягне за сабой нейкі комплекс мерапрыемстваў па завучваньні чагосьці, нейкую ненатуральнасьць. Вы можаце пачаць ГАВАРЫЦЬ беларускай. І нават думаць. "Мне гэта ня трэба", "я ўжо стары", "у мяне няма часу" - фальшывыя думкі. Авалоданьне мовай прадухіляе старэньне мозгу, бо што трэніруецца, тое разьвіваецца.
Я Вас не агітую на моўныя курсы, каб Вы не падумалі, тым больш, што зараз вакацыі. Сам я быў адзін раз - дзяцей вадзіў. Тэма была адпаведная - казкі. Але, праўдзе ў вочы гледзячы, нават для мяне без адкрыцьцяў не абышлося, гэта было нечакана.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 23:13 
Голубые штаны

Woloh писал(а):
лол

Изображение
"Товарищ Woloh,
вы большой ученый,
в языкознании познавший толк...."

русский........украинский...немецкий
проволока ....дріт...............Draht
крыша..........дах................Dach
сахар............цукор............Zucker
кирпич..........цегла............Ziegel
рисовать........малювати......malen

Вам не кажется, что на основании приведенных примеров можно сделать вывод, что украинский принадлежит к германской группе языков?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 23:15 
Голубые штаны

Gleb Labadzenka

Цитата:
за сёньня людзі забралі больш за 500 кніг, прычым 232 чалавекі паўдзельнічалі ў суперакцыі і набылі "Мёртвым не баліць " і "Ліквідацыю" разам за 180 тысяч рублёў!
засталася апошняя мажлівасьць зрабіць тое самае -- у сераду, 18 чэрвеня, ад 15.00 да 19.00, "Кніжны салон" (вул. Калініна, 5).
па-за акцыяй кожная кніга ў кнігарнях будзе каштаваць ад 145 да 180 тысяч.

Facebook 16.06.2014

Нехта яшчэ лічыць, што беларуская літаратура не запатрабаваная?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2014, 23:43 
Голубые штаны

Woloh писал(а):
лол

Изображение

Лопухи составители. В русском варианте все этимологии славянские.
Если уж хочеться попинать, то вот: http://ru.wikipedia.org/wiki/Тюркизмы_в_русском_языке
Но вообще, множество заимствований в русском языке, которые делают его как-то отличным от других славянских языков - миф.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 00:24 
Голубые штаны

Крыўдна, ня крыўдна, але я не магу назваць беларускай інтэлігенцыю, якая не гаворыць па-беларуску. Так, яна беларуская паводле грамадзянства, але для мяне беларускасьць - гэта нешта большае.
Прошу не обижаться, но у каждого - свои тараканы в голове. :uch_tiv: У меня они точно есть.
Исходя из вашего подхода, в Беларуси практ нет интеллигенции.

Калі мы гаворым "беларуская інтэлігенцыя", то ў галаве адразу ўзьнікаюць вобразы Луцкевічаў, Іваноўскага, Цёткі, Ластоўскага, Тарашкевіча - тых, хто ня проста гаварыў па-беларуску, хто рухаў беларушчыну.
В одном из фэнтези попалось свойство у героя: "болотство" (он был жрецом бога болот). Вот эта "беларушчына" и напоминает непонятное и мистическое "болотство".
Интеллигенция - часть населения, выделяемая по образаванию и профессиям.
Для меня беларусской интеллигенцией были мои товарищи-инженеры, тк они жили и работали в Беларуси.

Выбачайце, я не магу паставіць у гэты шэраг тыповага выпускніка Менскага ВНУ, калі ён хаця бы не гаворыць па-беларуску. Запаведзі Зянона? Хай так, калі Вам падабаецца.
"Вся рота идет не в ногу, только один господин поручик идет в ногу." Типовой беларус для вас не беларус.

Усё пачынаецца з асобаў.
Согласен. Но когда на этом и заканчивается, получаются кружки эсперанто, хобби и энтузиасты, не связанные с основной массой населения, или секта.

300 чел на 2-х миллионный город для изучения одного из офф языков - ИМХО показывает, что по крайней мере в Минске он не востребован. Кроме того, по собственному опыту изучения иностранных языков: на курсах раз в неделю язык не выучишь, это больше место знакомств, клуб общения итд

300 чалавек, якія пасьля працы альбо вучобы ідуць на курсы мовы - гэта шмат. Улічваючы, што кантынгент курсаў не перасякаецца, можна казаць пра 700 зацікаўленых чалавек, якія не зьяўляюцца сябрамі паліт партыяў ці рухаў. Гэта ў нашых варунках вельмі шмат. Не забывайцеся, што мова для іх - гэта ідэя, а значыцца, яна патрабуе прыцягненьня новых адэптаў.
Совершенно согласен, что в реальном, а не придуманном, Минске взрослые люди, изучающие мову - во многом идейные люди. Но таких - меньшинство и основной двигатель - не идеи, а семья или необходимость. В семьях сейчас в основном двуязычие или русский, необходимости в беларусском особой необходимости нет, так и получается секта, нуждающаяся в новых адептах.

Наведвальнікі распаўсюджваюць ідэю, а ня вучаць мову для сябе, як, скажам, ангельскую. Не зьзіўлюся, калі ўвосені зьявяцца яшчэ курсы альбо існыя пяройдуць на рэжым два дні на тыдзень.
Какую идею? Что Беларусь не может существовать, если все не будут говорить на мове? Так Беларусь и без этого существует.
Что не говорящие на мове беларусы - это не беларусы или больные, которых нужно лечить? Так см. выше - у каждого свои тараканы в голове.

Вялікае значэньне мае інэрцыя мысьленьня і іншыя абставіны. Шмат хто папросту ня разглядае такія магчымасьці.
Вы говорили, как я понял, что кто-то это уже сделал: перешел на беларусский язык в рекламе и получил прирост продаж в 20%.
Инерция в этой среде - продажи, сбыт и обслуживающая это реклама - недели, макс месяцы. Долю на рынке, свою и конкурентов, даже средние фирмы отслеживают, а крупные изучают непрерывно под плотным присмотром владельцев. И если отдел продаж обнаружит, что их теснят конкуренты изза более эффективной рекламы, то завтра же это будет на столе у директора, а послезавтра рекламщики получат такого пенделя, что будут бегать на сверхзвуке.
Вы не представляете, что это за среда: смесь гадюшника и пауков в банке.

Гэта і праблема, і не праблема. Тое, што мова пазбаўленая ўтылітарных функцыяў, не адзін толькі мінус. Ёсьць тут і станоўчае. Мова становіцца сродкам самавыражэньня, шляхам да каранёў, спосабам дакрануцца да сакральнага. Гэта мае вялікае значэньне.
Имеет - для адептов. Для остальных - это в основном "инструмент для....". Как мотоцикл для байкеров и остальных. Сколько тех баркеров в %% от населения?

Вы можаце вывучыць беларускую. Хаця, я бы не ўжываў слова "вывучыць", яно цягне за сабой нейкі комплекс мерапрыемстваў па завучваньні чагосьці, нейкую ненатуральнасьць. Вы можаце пачаць ГАВАРЫЦЬ беларускай. І нават думаць. "Мне гэта ня трэба", "я ўжо стары", "у мяне няма часу" - фальшывыя думкі. Авалоданьне мовай прадухіляе старэньне мозгу, бо што трэніруецца, тое разьвіваецца.
Я Вас не агітую на моўныя курсы, каб Вы не падумалі, тым больш, што зараз вакацыі. Сам я быў адзін раз - дзяцей вадзіў. Тэма была адпаведная - казкі. Але, праўдзе ў вочы гледзячы, нават для мяне без адкрыцьцяў не абышлося, гэта было нечакана.
Согласен, учить языки и нужно и полезно, но мне нужен английский, а мова - не очень. Так что могу, но врядли буду - не адепт.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 09:26 
Жёлтые штаны

Oneiros писал(а):
Лопухи составители. В русском варианте все этимологии славянские.
Если уж хочеться попинать, то вот: http://ru.wikipedia.org/wiki/Тюркизмы_в_русском_языке
Но вообще, множество заимствований в русском языке, которые делают его как-то отличным от других славянских языков - миф.

Тем не менее, если верить плакату, то русский язык наиболее похож на болгарский, что намекает на его не естественность.
Изображение

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 11:01 
Голубые штаны

[quote="ABC-13"]
Прошу не обижаться, но у каждого - свои тараканы в голове. :uch_tiv: У меня они точно есть.

У Беларусі інтэлігенцыя ёсьць. А вось беларускай інтэлігенцыі, насамрэч, пакуль няшмат.

Для меня беларусской интеллигенцией были мои товарищи-инженеры, тк они жили и работали в Беларуси.

З гэтым тараканам ў Вашай галаве я ўжо пазнаёміўся :uch_tiv:

"Вся рота идет не в ногу, только один господин поручик идет в ногу." Типовой беларус для вас не беларус.

Уся рота малілася на Гітлера, а адзін гаспадзін сядзеў у канцлягеры. Уся рота вітала дапамогу братэрскаму чэскаму народу, а адзін гаспадзін выйшаў на Чырвоную Плошчу з пратэстам. Можна працягваць, але разумнаму дастаткова. Так, тыповы беларус для мяне не зусім беларус.

Совершенно согласен, что в реальном, а не придуманном, Минске взрослые люди, изучающие мову - во многом идейные люди. Но таких - меньшинство и основной двигатель - не идеи, а семья или необходимость. В семьях сейчас в основном двуязычие или русский, необходимости в беларусском особой необходимости нет, так и получается секта, нуждающаяся в новых адептах.

Людзі, што вывучаюць мову не абавязкова ідэйныя. Ідэйныя, як правіла, ужо даўно гавораць па-беларуску. Гэта людзі, якія шукаюць і толькі намацалі ідэю свайго існаваньня. Практыка паказвае, што гісторыю рухаюць ня тыя, хто заклапочаны дробнымі руціннымі патрэбамі "паесьціпаспацьсхадзіцьупрыбіральню", а тыя, хто кіруецца ідэяй. Ідэю на пэўным узроставым этапепадсьвядома шукае кожны за малым выключэньнем. Праўда, ня кожны знаходзіць ітады, так, паглыбляецца ў дробязныя праблемы, ў спажывецтва, а потым шкадуе аб гэтым, паміраючы. Але падзеі ва Ўкраіне абвясьцілі надыход новай рэальнасьці. Вы гэтага яшчэ не асэнсавалі, але вашыя ўяўленьні пра сьвет састарэлі.

Какую идею? Что Беларусь не может существовать, если все не будут говорить на мове? Так Беларусь и без этого существует.
Что не говорящие на мове беларусы - это не беларусы или больные, которых нужно лечить? Так см. выше - у каждого свои тараканы в голове.

Гэтае існаваньне крохкае, нетрывалае. У такіх варунках Беларусь існуе, пакуль гэтаму спрыяюць зьнешнія абставіны. Наконт беларусаў, што не гавораць мовай - гл. вышэй - пашпарт і сьвядомасьць - не адно і тое ж. Гэта на вялікі рахунак, натуральна, што ні пра што нельга разважаць катэгарычна, кожны чалавек - космас.

Вы говорили, как я понял, что кто-то это уже сделал: перешел на беларусский язык в рекламе и получил прирост продаж в 20%.
Инерция в этой среде - продажи, сбыт и обслуживающая это реклама - недели, макс месяцы. Долю на рынке, свою и конкурентов, даже средние фирмы отслеживают, а крупные изучают непрерывно под плотным присмотром владельцев. И если отдел продаж обнаружит, что их теснят конкуренты изза более эффективной рекламы, то завтра же это будет на столе у директора, а послезавтра рекламщики получат такого пенделя, что будут бегать на сверхзвуке.

А што, у нас ёсьць сур'ёзны рэклямны бізнэс? Што, хто-небудзь вывучае, наколькі выраслі продажы ў "Henkel" i "Bosch", апроч гэтых самых фірмаў? Ну і потым, ня ўсё ж гэтак просталінейна. Бясспрэчна галоўнае: пазнавальнасьць беларускамоўнай рэклямы значна вышэйшая. А дадатковы плюс - гэта ціск на сантымэнт людзей, для якіх у бальшыні беларуская мова зьяўляецца каштоўнасьцю.

Имеет - для адептов. Для остальных - это в основном "инструмент для....". Как мотоцикл для байкеров и остальных. Сколько тех баркеров в %% от населения?

З утылітарнай роляй інструманту спраўляецца расейская. Беларуская на сёньняшні дзень разьвіваецца як сакральная сутнасьць, валоданьне ёю становіцца прыстыжным. Магчыма, гэта і лепей. "Адэптаў" з гэткім разуменьнем бальшыня, значна больш, чым "астатніх", да якіх маеце належаць Вы.

Согласен, учить языки и нужно и полезно, но мне нужен английский, а мова - не очень. Так что могу, но врядли буду - не адепт.

Магчыма, ў працэсе Вашага выхаваньня было страчана нешта важнае. Вы ў сваіх выслоўях нагадваеце фанатычнага верніка, які баіцца страціць прытомнасьць у храме іншай канфэсіі :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 17:10 
Голубые штаны

Jager писал(а):
Тем не менее, если верить плакату, то русский язык наиболее похож на болгарский, что намекает на его не естественность.

Это какая-то национально ориентированная версия)))
Лучше сюда: http://ru.wiktionary.org/wiki/Приложение:Списки_Сводеша_для_славянских_языков
Вы ў сваіх выслоўях нагадваеце фанатычнага верніка, які баіцца страціць прытомнасьць у храме іншай канфэсіі :-)

;;-)))

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 22:23 
Голубые штаны

ABC-13 писал(а):

У Беларусі інтэлігенцыя ёсьць. А вось беларускай інтэлігенцыі, насамрэч, пакуль няшмат.
Извините, вероятно, мы по разному понимаем слово інтэлігенцыя. Для меня - это "слой «людей, профессионально занятых умственным трудом»." Похоже вы вкладываете в это понятие другое значение.

З гэтым тараканам ў Вашай галаве я ўжо пазнаёміўся :uch_tiv:
См выше.

Уся рота малілася на Гітлера, а адзін гаспадзін сядзеў у канцлягеры. Уся рота вітала дапамогу братэрскаму чэскаму народу, а адзін гаспадзін выйшаў на Чырвоную Плошчу з пратэстам. Можна працягваць, але разумнаму дастаткова.
Совершенно верно вы это подметили.
Попытка требовать от жизни "стань такой как я хочу" вызывает у меня уважение (за самоотверженность) и опасения "принуждения к счастью". В небольших дозах это полезно, в больших и при наличии власти приводит к строительству Града божьего на земле, нацизму, фашизму, построению коммунизма....

Так, тыповы беларус для мяне не зусім беларус.
Именно поэтому власть идейных куда болезненней обходится народу, чем среднестатистические безидейные властолюбцы.

Гэта людзі, якія шукаюць і толькі намацалі ідэю свайго існаваньня.
Возможно. ИМХО, жизнь не требует обоснования своего существования, она просто есть. Но люди - разные.
Практыка паказвае, што гісторыю рухаюць ня тыя, хто заклапочаны дробнымі руціннымі патрэбамі "паесьціпаспацьсхадзіцьупрыбіральню", а тыя, хто кіруецца ідэяй.
А зачем её двигать, историю? Думаете, солнце не взойдет, детей не родят, какой-нибудь новый дудлер не придумают (исключительно для удолетворения "дробных руцінных патрэбам" вроде снижения потребления бензина) без особых идей не будет?
Это мне напоминает моего старого друга, ставшего правоверным иудеем, который на полном серьезе убеждал меня, что если евреи не будут молится, то солнце не взойдет. Это не стеб, это факт.

Ідэю на пэўным узроставым этапепадсьвядома шукае кожны за малым выключэньнем. Праўда, ня кожны знаходзіць ітады, так, паглыбляецца ў дробязныя праблемы, ў спажывецтва, а потым шкадуе аб гэтым, паміраючы.
ИМХО, поиск объяснения, зачем я живу на свете - это попытка заполнения дыры между конечным существованием чела и осознанием бесконечности, где он малюсенькая и временная часть.

Але падзеі ва Ўкраіне абвясьцілі надыход новай рэальнасьці.
Какой новой? Страна не сумела вырастить гос элиту, потому не может существовать без подпорок, сосед этим пользуется и кушает по частям. Вся история Украины, с 13 века - тоже самое: неспособность создать свое государство, в отличии от соседей, которые этим пользуются.

Вы гэтага яшчэ не асэнсавалі, але вашыя ўяўленьні пра сьвет састарэлі.
Может быть так, а может и наоборот.

Гэтае існаваньне крохкае, нетрывалае. У такіх варунках Беларусь існуе, пакуль гэтаму спрыяюць зьнешнія абставіны.
Согласен. Независимость на БССР свалилась на халяву, что может прекратиться.
Наконт беларусаў, што не гавораць мовай - гл. вышэй - пашпарт і сьвядомасьць - не адно і тое ж. Гэта на вялікі рахунак, натуральна, што ні пра што нельга разважаць катэгарычна, кожны чалавек - космас.
Согласен, что отстройка весьма желательна, учитывая менталитет соседей, что с запада, что с востока. Только самосознание - это не только язык. Язык безусловно полезен, но именно полезен, а никак не достаточен.

А што, у нас ёсьць сур'ёзны рэклямны бізнэс? Што, хто-небудзь вывучае, наколькі выраслі продажы ў "Henkel" i "Bosch", апроч гэтых самых фірмаў?
Когда на кону ваши родные деньги, умнеют оч быстро. Работал в ма-а-ленькой рекламной фирме, имел дело с ма-а-а-ленькими же заказчиками и уверяю вас, для большинства их бизнес и их деньги - это оч серьезно. Я пропихивал новую тогда услугу - адресную рекламу - и в большинстве фирм, кому удалось это продать, эффективность рекламы отслеживали.
Тут вы просто не курсе.

Ну і потым, ня ўсё ж гэтак просталінейна. Бясспрэчна галоўнае: пазнавальнасьць беларускамоўнай рэклямы значна вышэйшая. А дадатковы плюс - гэта ціск на сантымэнт людзей, для якіх у бальшыні беларуская мова зьяўляецца каштоўнасьцю.
Нац, не виляйте: эффективность рекламы и любые идеи кроме продаж - совершенно разные вещи. Плевать большинству рекламодателей на пазнавальнасьць, идейность, мораль итд. Их интересуют продажи, продажи и продажи. И если бы переход на мову давал реал эффект в виде увеличения продаж - вся реклама была бы на мове.

З утылітарнай роляй інструманту спраўляецца расейская.
Язык - это "инструмент для". Какой инструмент лучше, тот и вытесняет другие. Гадкие вонючие авто скушала прекрасных лошадей :cry_ing:
А какая была сакральная ценность...

Беларуская на сёньняшні дзень разьвіваецца як сакральная сутнасьць, валоданьне ёю становіцца прыстыжным. Магчыма, гэта і лепей.
В этом случае ей уготовано место церковнославянского языка: неотъемлемая часть культуры, мало влияющее на современность. Корни, которых не стоит лишаться и желательно сохранить. В музее, как слуцкие пояса напр.
"Адэптаў" з гэткім разуменьнем бальшыня, значна больш, чым "астатніх", да якіх маеце належаць Вы.
Это, друже, мрии. На улицах Минска - в основном русская речь и учат английский куда больше чем мову.

Магчыма, ў працэсе Вашага выхаваньня было страчана нешта важнае. Вы ў сваіх выслоўях нагадваеце фанатычнага верніка, які баіцца страціць прытомнасьць у храме іншай канфэсіі :-)
Что-то утрачено, что-то получено. Я - горожанин из большого города мин в 3 поколении, по храмам всех доступных конфессий походил (в мечеть в Казани напр не пустили), с людьми разных идеологий пообщался. Прививку от фанатизма - спасибо советской власти - получил хорошую.

Спасибо за интерес к моей особе :uch_tiv: Присмотритесь также к себе, особенно в части "нагадваеце фанатычнага верніка, які баіцца страціць прытомнасьць у храме іншай канфэсіі "

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 22:56 
Голубые штаны

Интересно, если вдруг мова станет языком повседневного общения всех и каждого, то что будут делать правоверные "свядомыя" со стажем? (Ну, чтобы выделиться из "толпы".)

Раздавать друг другу значки "Ганаровы мовазнаўца с 19.. г" ?

Классифицировать людей по степени знания мовы, дате сдачи обязательного экзамена, присуждать персональные пенсии за стаж владения?

Продолжать срач вечную дискуссию "тарашкевица vs наркомовка vs латиница с организацией референдума по этому поводу и с обязательным оспариванием его результатов?

Еще что-нибудь столь же полезное?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 23:01 
Голубые штаны

Извините, вероятно, мы по разному понимаем слово інтэлігенцыя. Для меня - это "слой «людей, профессионально занятых умственным трудом»." Похоже вы вкладываете в это понятие другое значение.

"Нацыянальная інтэлігенцыя" - гэта насамрэч іншае значэньне.

Попытка требовать от жизни "стань такой как я хочу" вызывает у меня уважение (за самоотверженность) и опасения "принуждения к счастью". В небольших дозах это полезно, в больших и при наличии власти приводит к строительству Града божьего на земле, нацизму, фашизму, построению коммунизма....

Не "приводит" а можа прывесьці. А можа і не прывесьці, асабліва, калі тыя, каго вядуць, ня лічаць сябе баранамі.

Именно поэтому власть идейных куда болезненней обходится народу, чем среднестатистические безидейные властолюбцы.

Ды ну! Прыклад нашых паўднёвых суседзяў паказвае, што хворыя наступствы мае ўлада безыдэйных уладалюбаў, а ідэйным пасьля іх даводзіцца ратаваць нацыю.

Возможно. ИМХО, жизнь не требует обоснования своего существования, она просто есть. Но люди - разные.

Ну так, пра некаторых можна напісаць толькі дату нараджэньня і дату сьмерці. Але гэта дэградацыя, якой нармальны чалавек імкнецца пазьбегнуць сьвядома ці несьвядома.

А зачем её двигать, историю? Думаете, солнце не взойдет, детей не родят, какой-нибудь новый дудлер не придумают (исключительно для удолетворения "дробных руцінных патрэбам" вроде снижения потребления бензина) без особых идей не будет?
Это мне напоминает моего старого друга, ставшего правоверным иудеем, который на полном серьезе убеждал меня, что если евреи не будут молится, то солнце не взойдет. Это не стеб, это факт.

Сонца нацыі можа і не ўзысьці. А так, нічога жахлівага ў параўнаньні з канцом сьвету.

Какой новой? Страна не сумела вырастить гос элиту, потому не может существовать без подпорок, сосед этим пользуется и кушает по частям. Вся история Украины, с 13 века - тоже самое: неспособность создать свое государство, в отличии от соседей, которые этим пользуются.

Новая рэальнасьць - гэта непасрэдны ўдзел грамадзян у працэсе нацыянальнага будаўніцтва. Украіна доўгі час высьпявала. Час надышоў.

Согласен, что отстройка весьма желательна, учитывая менталитет соседей, что с запада, что с востока. Только самосознание - это не только язык. Язык безусловно полезен, но именно полезен, а никак не достаточен.

Мова - гэта першасны этап фармаваньня ўстойлівай нацыянальнай сьвядомасьці. Усё, што збудавана на гэтым груньце, будзе трывалым.

Когда на кону ваши родные деньги, умнеют оч быстро. Работал в ма-а-ленькой рекламной фирме, имел дело с ма-а-а-ленькими же заказчиками и уверяю вас, для большинства их бизнес и их деньги - это оч серьезно. Я пропихивал новую тогда услугу - адресную рекламу - и в большинстве фирм, кому удалось это продать, эффективность рекламы отслеживали.
Тут вы просто не курсе.

Ня ведаю, магчыма. Я мяркую па тых кіраўніках, якіх ведаю, падобных якім шмат. Яны не разглядаюць візуальную рэкляму як эфэктыўны сродак продажаў, для іх гэта сугуба дадатковы атрыбут дзейнасьці. Некаторыя беларускай мовы паросту баяцца, іншыя лічаць, што партнэры (падобныя ім самім) з-за беларускай мовы ня будуць прымаць іх усур'ёз. Ёсьць і фактар страху. Таму, дарэчы, беларускую мову найчасьцей выкарыстоўваюць прадстаўніцтвы замежных кампаніяў, у якіх і так ёсьць гучнае імя.

Нац, не виляйте: эффективность рекламы и любые идеи кроме продаж - совершенно разные вещи. Плевать большинству рекламодателей на пазнавальнасьць, идейность, мораль итд. Их интересуют продажи, продажи и продажи. И если бы переход на мову давал реал эффект в виде увеличения продаж - вся реклама была бы на мове.

Вы сабе супярэчыце. Сьцьвярджаеце, што ў нас сур'ёзна ставяцца да рэклямы, і адначасова ня зьвязваеце пазнавальнасьць і рост продажаў. Нешта Вы заблыталіся.

Язык - это "инструмент для". Какой инструмент лучше, тот и вытесняет другие. Гадкие вонючие авто скушала прекрасных лошадей :cry_ing:
А какая была сакральная ценность...

Беларуская на сёньняшні дзень разьвіваецца як сакральная сутнасьць, валоданьне ёю становіцца прыстыжным. Магчыма, гэта і лепей.
В этом случае ей уготовано место церковнославянского языка: неотъемлемая часть культуры, мало влияющее на современность. Корни, которых не стоит лишаться и желательно сохранить. В музее, как слуцкие пояса напр.

Ходзім па коле. Ідэя беларусізацыі мае прыхільнікаў, якія не зьбіраюцца спыняцца на дасягнутым. Месца будзе адваёўвацца паступова. Хаця некаторыя абставіны могуць прысьпешыць гэты працэс. Скажам, спроба акупацыі Расеяй.

"Это, друже, мрии. На улицах Минска - в основном русская речь и учат английский куда больше чем мову.

Пальцам у неба. Мову ведае кожны, наконт ангельскай - вялікія праблемы.

Что-то утрачено, что-то получено. Я - горожанин из большого города мин в 3 поколении, по храмам всех доступных конфессий походил (в мечеть в Казани напр не пустили), с людьми разных идеологий пообщался. Прививку от фанатизма - спасибо советской власти - получил хорошую.

Нават занадта добрую. Атрымаўся сваго кшталту "фанатызм наадварот". А па сутнасьці таксама фанатызм.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 17 июн 2014, 23:03 
Голубые штаны

mogdmb писал(а):
Интересно, если вдруг мова станет языком повседневного общения всех и каждого, то что будут делать правоверные "свядомыя" со стажем? (Ну, чтобы выделиться из "толпы".)

Мова спыніць быць тэмай для шырокіх дыскусіяў.
Вылучыцца можна рознымі спосабамі.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 18 июн 2014, 17:41 
Голубые штаны

Новая рэальнасьць - гэта непасрэдны ўдзел грамадзян у працэсе нацыянальнага будаўніцтва. Украіна доўгі час высьпявала. Час надышоў.

На майдані коло церкви
революція іде.
— Хай чабан! — усі гукнули,—
за отамана буде.

Прощавайте, ждіте волі,—
гей, на коні, всі у путь!
Закипіло, зашуміло —
тільки прапори цвітуть… /Павло ТИЧИНА 1918/
Только этой попытке внедрить прямую демократию - 96 лет. И 94 года - как она провалилась. Было много до неё и на Украине тоже. Не прижились: оч низкая эффективность управления большим и сложным социумом.

Вы сабе супярэчыце. Сьцьвярджаеце, што ў нас сур'ёзна ставяцца да рэклямы, і адначасова ня зьвязваеце пазнавальнасьць і рост продажаў. Нешта Вы заблыталіся.
Не противоречу и не запутался. Цель - увеличение доходов через увеличение продаж, рост узнаваемости - один из способов, а не цель.
Для увеличения продаж возможно как пытаться увеличить узнаваемость своей фирмы, так и вообще отказаться собственного имени и представления на рынке, например продавать под чужим брендом - франчайзинг.
Часто на вещах, купленных в больших магазинах, стоит "Made by ....." те изготовитель вместо своей марки ставит "сделано для Тактогото" . Выгода - на первом месте.

Ходзім па коле.
Согласен, пора прекращать. "Ремонт нельзя закончить, его можно только прекратить" :-)

Ідэя беларусізацыі мае прыхільнікаў, якія не зьбіраюцца спыняцца на дасягнутым.
Согласен. Вопрос: что достигнуто.
Месца будзе адваёўвацца паступова. Хаця некаторыя абставіны могуць прысьпешыць гэты працэс. Скажам, спроба акупацыі Расеяй.
Согласен. Дело в том, что если что-то не используется как нужный инструмент для успеха в жизни, он остается на уровне хобби для какой-то группы. Карате в наших условиях - хобби, в сред Японии - необходимость. Так и с мовой: вы сами неоднокр это подтвердили: мова по вашим словам - не необходимость, не инструмент, а элемент моды, сакральная ценность итд. Так что и место у неё будет, даже без помех, как у чего-то неплохого и возможно желательного, но не необходимого.

Нават занадта добрую. Атрымаўся сваго кшталту "фанатызм наадварот". А па сутнасьці таксама фанатызм.
Возможно, посмотреть в зеркало всегда полезно. Взаимно. :uch_tiv:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 18 июн 2014, 20:06 
Голубые штаны

mogdmb писал(а):

Мова спыніць быць тэмай для шырокіх дыскусіяў.
Вылучыцца можна рознымі спосабамі.

Почему же сейчас выделяетесь только мовой и широкими громкими дискуссиями вокруг неё?

Да и зачем преодолевать свой комплекс (псевдо)превосходства, который основывается только на владении языком?

Детям тоже рассказываете, какие они особенные, потому что разговаривают на мове?

Объясняли им уже, что беларус, не разговаривающий на мове, - это неполноценный беларус? Этакий псевдобелорус, не имеющий культурного кода и не разделяющий настоящих национальных ценностей?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 02 июл 2014, 20:05 
Голубые штаны

Сегодня разъясняла дочке возможную скорую востребованность белорусского языка. Раз уж сам лидер тренд задал. Так она рассказала, что её однокурсница на экзамене стала отвечать по-белорусски, и ей сразу же 9 поставили. В техническом вузе.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 02 июл 2014, 20:41 
Голубые штаны

ABC-13 писал(а):
Вам не кажется, что на основании приведенных примеров можно сделать вывод, что украинский принадлежит к германской группе языков?

А какая разница? Всё равно придётся туда же добавить белорусский с польским... :-)
Смысл той подборки - показать близость польского украинскому и белорусскому. Ваша подборка "сказала" бы то же самое. Да, германизмы. Но где-то они стали "своими", а где-то - нет.
Формальный и провокативный вывод (в формате - "славянские", или "германские" в отношении к самим языкам), конечно, никак из примеров не следует.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 02 июл 2014, 20:45 
Голубые штаны

Oneiros писал(а):
Лопухи составители.

Нет. Просто вывод не соответствует аргументам.
Действительно, в большой части лексики украинский, белорусский и польский ближе друг другу, чем русскому.
Просто "славянскость" не этим определяется... :hi_hi_hi:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 02 июл 2014, 20:51 
Голубые штаны

mogdmb писал(а):
Объясняли им уже, что беларус, не разговаривающий на мове, - это неполноценный беларус? Этакий псевдобелорус, не имеющий культурного кода и не разделяющий настоящих национальных ценностей?

Зачем же? Россияне с этой задачей и сами справляются неплохо... :du_ma_et:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 03 июл 2014, 13:44 
Голубые штаны

minchanka писал(а):
Сегодня разъясняла дочке возможную скорую востребованность белорусского языка. Раз уж сам лидер тренд задал. Так она рассказала, что её однокурсница на экзамене стала отвечать по-белорусски, и ей сразу же 9 поставили. В техническом вузе.

Малайчына! :co_ol:
Я гэта рабіў у гадох 1991-1993-м у БПІ/БДПА/БНТУ. Эфэкт - супэр! Як пачаў на 3-м курсе, тік да самага дыплёму і дайшоў. З таго часу звычка ўсё занатоўваць па-беларуску. Вельмі нават тэхнічная мова.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 03 июл 2014, 13:45 
Голубые штаны

parus писал(а):
mogdmb писал(а):

Зачем же? Россияне с этой задачей и сами справляются неплохо... :du_ma_et:

:cool_cool:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 июл 2014, 12:36 
Голубые штаны

Изображение
было вельми выдатна

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 17:14 
Голубые штаны

Пан, Манро, Ў Вас таксама руская сківіца, як у гэтай мілай бабулі? :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 18:17 
Голубые штаны

woolf писал(а):

В РБ нас таких более 6 млн. чел. :-)

2 вещи мы никогда не станем делать.

1. Не перестанем пить.
2. Не станем беларускамоуными.

А терешковы передохнут как мамонты. Их уже почти не видно. Я же предупреждал: тупари. :-) :ni_zia:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 19:13 
Голубые штаны

Монро писал(а):
woolf писал(а):

В РБ нас таких более 6 млн. чел. :-)
2 вещи мы никогда не станем делать.
1. Не перестанем пить.
2. Не станем беларускамоуными.

Манро, мяне мала цікавіць колькі такіх як Вы ў Беларусі, я ні аб тым пытаўся.

Размаўляць па беларускі Вам перашкаджае іншая анатамічная будова сківіцы?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 19:44 
Голубые штаны

Не, скивица нармальная. :-) Я проста не валодаю мовай у дастатковай ступени.

Ось стану предзидзентам, буду вымушаны падвучыць и размауляць. ;;-))) :a_g_a:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 20:17 
Голубые штаны

Монро писал(а):
Я проста не валодаю мовай у дастатковай ступени.

:uch_tiv:
Вот и вся суть Ваших "бодалок" с адептами мовы. Просто Вам удобнее без неё. Нормальный, по-человечески понятный подход.
Я бы тоже не против был видеть русский одним из государственных в ФРГ... :hi_hi_hi:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 21:37 
Голубые штаны

parus писал(а):
Я бы тоже не против был видеть русский одним из государственных в ФРГ... :hi_hi_hi:

Знаем, проходили.
Потом #Хамельннаш.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 21:39 
Голубые штаны

parus писал(а):
Монро писал(а):
Я проста не валодаю мовай у дастатковай ступени.

:uch_tiv:
Вот и вся суть Ваших "бодалок" с адептами мовы. Просто Вам удобнее без неё. Нормальный, по-человечески понятный подход.

Дык я не в ФРГ. А со мной тут таких расейскамоуных более 6 -ти миллионов. Дык нам и удобно. А что Терешкову плохо, дык нам как-то до лампочки. :uch_tiv: :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 21:40 
Голубые штаны

Zig писал(а):
parus писал(а):

Знаем, проходили.
Потом #Хамельннаш.

:-) :co_ol:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 07 сен 2014, 21:43 
Жёлтые штаны

Для человека, которому до лампочки, вы как-то слишком агрессивно реагируете на мову. Какое-то у вас предвзятое отношение к этому языку.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4778 ]  На страницу Пред.  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 120  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа