Текущее время: 27 апр 2025, 11:55

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4778 ]  На страницу Пред.  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 120  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Мова цi каубаса
Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:37 
Голубые штаны

Монро писал(а):
аліна писал(а):
Гістэрыкі саўкоў пакідаюць іх у саўковасьці.. І гэта вельмі дрэнна, бо яны цягнуць у прорву "русскага міра" ўсіх. Ужо і дзяцей трыццацігадовых і нават - двадцацігадовых бацькоў..

Всех затянем, старушка, не сомневайся.

вось вам, пане, інфа карысная:
Многие из нас подвержены стереотипу о старости: человек стареет, значит, лучшие дни уже позади и реализовать мечты в полной мере уже поздно. Фотограф Владимир Яковлев настаивает: это не соответствует действительности. Его фотопроект «Возраст счастья» знакомит нас с 60-ти, 70-ти и даже 100-летними людьми, которые живут на полную и даже пробуют что-то новое.
І падарунак Дарыне, калі яна яшчэ пімпачку не націснула :hi_hi_hi:
На сайце «НН» быў размешчаны відэаматэрыял — перадрукоўка з мультымедыйнага часопісу «34» пад назвай «Я не люблю беларускую мову». Гэта інтэрв'ю беларускай журналісткі, пераможцы нямецкага конкурсу на лепшы блог The Best of Blogs 2007, які ладзіцца радыёстанцыяй Deutsche Welle з 2003 году, Ксеніі Авімавай.

У ім Ксенія тлумачыць, чаму яна ня любіць беларускай мовы і ня хоча на ёй гаварыць. Матэрыял выклікаў бурную і вострую дыскусію. Асаблівай рэзкасьцю (і нават хамствам) вылучаліся расейскамоўныя каментары асобы, якая пісала пад нікам Дмитрий: «Аминь по белмове», «не нравятся русскоязычные белорусы: чемодан‑вокзал‑Брюссель‑ далее где примут», «погоним вас таких как абхазы грузин погнали. :)) Аж до Варшавы драпать будете.:)) Я предлагаю всем жить в мире, никого ни в какую веру, мову не принуждать. Начнете насилие, сорри, получите по сопелькам.:))», «Наши националисты ведут себя крайне агрессивно в языковом вопросе, провоцируют ответные реакции, причем осознанно. Я полагаю, это ультрарадикализм и он крайне опасен в нашем несформировавшемся обществе. Еще раз повторяю, будете раскачивать лодку через ультранационализм, начнете насилие над людьми, так погоним Вас, не успеете оглянуться, будете за Варшавой.:))» Яны выклікалі шквал эмоцый.

Мне падалося, што чытачам НН будзе цікава «развіртуаліць» гэтага чалавека. Дмітрій пагадзіўся сустрэцца. Ня буду хаваць, я збіралася на сустрэчу з пэўнай насьцярогай: хто яго знае, хто будзе чакаць мяне ля помніку Купалу? Рэдактар «благаславіў» фразай: «Будзе вэрбаваць — крычы!» Але ніхто мяне не вэрбаваў. Размаўлялі мы з удумлівым чалавекам — так мне падалося.

Такім чынам, знаёмцеся: Дмітрій, ён жа Монро, ён жа Дуглас — у міру Генадзь Самусевіч, 47 год, беларус, мянчанін у другім пакаленьні, дзьве вышэйшыя адукацыі, рыхтаваў дысертацыю, цяпер мэнэджэр у фірме, якая займаецца транспартнымі паслугамі і лагістыкай.
Генадзь Самусевіч: Я закончыў гістфак і аспірантуру. Тэма маёй дысэртацыі была звязаная з беларускімі радыкаламі пачатку века — эсэрамі. Мой навуковы кіраўнік — намесьнік дырэктара Інстытуту гісторыі Біч. Але абараняцца я ня стаў, бо ад мяне патрабавалі абараніць дысэртацыю ў рамках той ідэалогіі, якая з’яўлялася тады абавязковай. А я ўжо ў 1989 годзе, працуючы ў архівах у Маскве, удзельнічаў там у апазыцыйных мітынгах на Пушкінскай плошчы, я слухаў Ельцына — і калі я вяртаўся ў Мінск, гэтае соннае царства, то я раздаваў тут прывезеныя з Масквы ўлёткі… Таму я ня мог пісаць дысэртацыю так, як ад мяне патрабавалася. Таму, у сілу адукацыю і досьведу — бо я быў у свой час на стажыроўцы ў Оксфардзе, паўтара году працаваў у Галандыі — мяне зьбіць стандартнымі форумскімі прыёмамі нельга. Я маю сваю думку, якая адрозніваецца ад думкі большасьці вашых чытачоў.

Погляды мае выкрышталізаваліся. Я лічу, што тут — не Эўропа.

Наталка Бабіна: А што ж тут, калі не Эўропа?

ГС: Эўраазія. Эўропа — гэта найперш каталіцкае ці пратэстанскае веравызнаньне. А тут дамінуе праваслаўная царква і расейскамоўнасьць. Не я гэта выдумаў, так склалася. Адзіны спосаб беларусізаваць беларусаў — гэта каб нашыя захаднікі прыйшлі да ўлады і ўстанавілі аўтарытарны рэжым.

Я ня супраць, каб беларусы сталі большымі беларусамі. Але дзяліць беларусаў на сьвядомых і несьвядомых няправільна. Недарэчна, калі, напрыклад, Севярынец прапаноўвае наноў хрысьцьіць Беларусь. Але ж яна хрысьціянская ўжо даўно!

НБ: А вы, выпадкам, не былі сябрам БНФ?

ГС: Быў. Я ўступіў у БНФ у 1994 годзе. Калі прыйшоў да ўлады Лукашэнка, я разумеў, што гэта надоўга. І БНФ тады здавалася мне троху радыкальнай, але цалкам адэкватнай арганізацыяй, якая мела ўсе шанцы стаць супрацьвагай уладзе. За ўсе гады, што я там быў, я заўсёды гаварыў, дарэчы, толькі па‑расейску — гэта быў мой сьвядомы выбар. Але да 1999 году ў БНФ сасьпеў унутраны крызіс. Народны Фронт ня змог пашырыць сваю сацыяльную базу. Ніхто там ня думаў пра тое, каб залучыць на свой бок расейскамоўных беларусаў. У 1999‑м я адназначна падтрымаў крыло Баршчэўскага, Вячоркі, Хадыкі… Мне здавалася, мы зможам удыхнуць у Фронт новае дыханьне. Але ў 2001 годзе спадзевы рухнулі.

Лідэры Фронта далі сябе перагуляць адстаўному абкамаўцу Леонаву, які навязаў ім кандыдатуру кандыдата ў прэзідэнты — Ганчарыка. Вось пасьля гэтага я і сышоў. Пасьля свайго сыходу я напісаў палітычную работу, дзе прааналізаваў становішча ў Фронце «Прэзыдэнцкая кампанія 2001 года і яе палітычныя вынікі». Прафесар Грыцкевіч сказаў мне, што гэта найбольш сур’ёзная работа пра Фронт. Для мяне гэта высокая адзнака. Я падараваў яе Хадыку. Празь яго з работай пазнаёмілася ўсё кіраўніцтьва. З той пары я ў іх хаджу ў здрадніках. А асноўны мой вывад быў: мы перажываем крызіс беларускага нацыяналізму; БНФ так і ня стаў апірышчам шырокага дэмакратычнага руху; а каб ён стаў такім, БНФ павінен скарэктаваць ідэалёгію.

НБ: Гэта выглядае як крык душы беларускага нацыяналіста, які моцна перажывае за тое, што ўсё атрымваецца ня так, як трэба. Між тым на форуме НН вы выглядаеце агрэсіўным расейскім шавіністам, можа нават правакатарам…

СГ: Я сьвядома правацырую дыскусію, дзеля гэтага нават згушчаю фарбы, перагінаю палку. Але, у прынцыпе, мяне нельга назваць беларускім нацыяналістам. Хутчэй я беларускі цэнтрыст. Мяне і ў Фронце заўжды ўпікалі: ты, канешне, наш чалавек, але чаму ты не размаўляеш на нашай мове? І я заўжды адказваў: для мяне гэта ня першасна. Вось возьмем уладу — тады будзем размаўляць на мове. Але першасна — узяць уладу, рэканструяваць эканоміку. Я не супраць адраджэньня мовы, але чаму трэба рабіць гэта бальшавіцкімі метадамі, ламіць людзей аб калена?

НБ: Але калі вы пішаце на форуме фразы кшталту: «дадзім па саплям», «будзем гнаць да Варшавы» — вы кім сабе ўяўляеце?

ГС: Справа ў тым, што ў вас спэцыфічны форум. Там у большасьці прыхільнікі беларушчыны, і шмат хто зь іх, калі бачаць расейскамоўны камэнт, успрымае яго агрэсіўна. Дарэчы, эўрапейцаў заўсёды здзіўляе, наколькі мы тут у нас катэгарычныя. Магчыма, і я зашмат катэгарычны як прадстаўнік свайго соцыюму. Але калі мяне адразу пасылаюць «чамадан‑вакзал‑Расея», то мне хочацца адказаць: стоп, хлопцы, краіна наша не такая, як вам здаецца, і вас саміх могуць таксама паслаць куды далей…

НБ: Не пагаджуся з вамі. Здаецца, вы зараз агучылі адзін са стэрэатыпаў, які навязваецца афіцыйнай прапагандай: маўляў, беларускія нацыяналісты сьпяць і бачаць, як абразіць ці ўвогуле выгнаць адсюль рускамоўных. Але я, прыкладам, ніколі ні ад аднаго зь беларускіх нацыяналістаў ня чула нічога крыўднага на адрас расейскамоўных.

ГС: Згодзен, у БНФ ніколі такога не было. Але на форумах такое сустракаецца. А ня трэба жартаваць з сур’ёзнымі рэчамі.

НБ: Пытаньне мовы такое інтымнае, так павязана зь нечым унутраным, запаветным, таму ня дзіва, што ваша фраза «амінь па белмове» выклікае буру адпрэчваньня.

ГС: Я згодзен. Але давайце глядзець на рэчы рэалістычна. У гэтым годзе Фронту спаўняецца 20 год. Мэта пра тое, каб выхаваць «іншых» беларусаў, адрадзіць беларусаў, — не дасягнута. І яна ня можа быць дасягнута. Гэта ўтопія. Але каму спадабаецца, калі яго называюць утапістам?

НБ: Мне!

ГС: Але не палітычнай арганізацыі. Калі чалавек называе сябе палітыкам, то ён не павінен быць утапістам. Філёлягам не павінен быць! Ня трэба пісаць граматык! Трэба займацца арганізатарскай, ідэалягічнай, практычнай работай! Трэба пiсаць палiтычныя працы, артыкулы, нават палiтычныя кнiгi, а не перакладаць казкi Андэрсэна. А ў фронце ў гэтым сэнсе пераважае аматаршчына, пераважаюць фiлёлягi, а не палiтыкi. I таму я сьцьвярджаю, што ў БНФ на сёньня ня толькi ўтапiчная iдэалёгiя, але i непрафэсiйныя ўтапiчныя палiтыкi. Адсюль у iх i шматгадовыя паразы. У мяне склалася ўражаньне, што на якімсьці этапе спадары Баршчэўскі і К сталі лічыць: рух — усё, мэта — нішто… Яны не імкнуцца да мэты — кансалiдацыi людзей вакол сябе, прыходу да ўлады.

НБ: Ваша думка наконт лідэраў Фронту зразумелая. Але скажыце, калі ласка: калі заўтра Расея паспрабуе прыяднаць да сябе Беларусь, як вы асабіста да гэтага паставіцеся?

ГС: Беларускі соцыюм расколаты. Калі б мы былі ў мінулым каталікі ці лютэране (як, скажам, Літва), мы б адназначна падтрымалі б уваход у ЭС. Але мы расколатыя. БНФ і іншыя правыя палітычныя арганізацыі спрабуюць рэалізаваць заходні праект па прыяднаньню да ЭС і НАТО. А куды хісьнецца грамадзтва — гэта яшчэ пытаньне. Але ў гадзіну Х многае будзе залежыць ад актыўнае меншасьці.

НБ: Але Вы не адказалі на пытаньне пра вашае асабістае стаўленьне…

ГС: Гэта будзе залежаць ад многага. Як павядзе сябе ўлада? А яна, як вы бачыце, зараз робіць геапалітычны разварот. Ці будуць улічаны мае інтарэсы як расейкамоўнага грамадзяніна? Калі кажуць, што ўвядзеньне расейскага рубля — гэта здача сувэрэнітэту, то я апанірую: а прыняцьцё 40000 эўрапейскіх законаў — гэта ня здача сувэрэнітэту? Таму ў мяне пытаньне: калі мы ўваходзім у Эўропу, мы здаём свой сувэрэнiтэт?

НБ: І Вы лічыце, што лепш здаць яго Расеі?

ГС: Я гэтага не сказаў. Проста момант выбару раней ці пазьней надыдзе. Ёсьць рэчы, якія мне вельмі падабаюцца ў Эўропе. Але ж сюды прыйдзе і іншае. Беларуская iндустрыя ў большасьцi сваёй нiкому на Захадзе ня будзе патрэбная. Што будзе зь лішнімі працоўнымі? Яны паедуць на Захад у пошуку заробку, як цяпер прыбалты.

Адкрыцьцё межаў на Захад нам нясе свае пагрозы: наркотыкі, прастытуцыя. А Расея ўвядзе са свайго боку мытны и пагранічны кантроль…

НБ: А з Расеі нічога кепскага не прыходзіць?

ГС: А яно і так і так прыйдзе. Яно ўжо ёсьць. І прыватызацыя па‑расейску будзе грабежніцкай. Таму сказаць, што лепш, быць павешаным ці ўтопленым, немагчыма.

НБ: Прабачце за такое пытаньне, але на форуме былі выказаны меркаваньні, што вы — кадэбіст. Вы сапраўды супрацоўнічаеце з КДБ?

ГС: Гэта распаўсюджаны штамп. Калі ты ня ўпісваешся ў звыклыя схемы — ты кэдэбіст.

НБ: Вы вельмі агрэсіўна адзываліся пра Купалу, Арлова. А Вы ўвогуле чыталі іх?

ГС: Што я магу сказаць, Арлоў, Сагановіч — паважаныя людзі. Але яны самі прызнаюць, што пішуць тую версію гісторыі, якая ім падабаецца. І вось гэта мне ўжо не падабаецца. Я хачу сказаць, што трэба мяняць мэтады.

НБ: А Вам самому ня хочацца арганізаваць нейкую палітычную партыю і рабіць у ёй тое, што лічыце патрэбным?

ГС: Я не палітык. У мяне многа сяброў, знаёмых, сярод іх многа выдатных людзей, якія таксама з розных прычынаў сышлі з БНФ, але я не палітык. Тое, што пішу на Вашых форумах, гэта спроба паказаць апаненатам: не забывайцеся, што ёсьць і іншая Беларусь.

НБ: Спадар Генадзь, Вы беларус па нацыянальнасьці?

ГС: Так. Мае бацькі прыехалі ў Менск са Слуцкага раёну.

НБ: У глыбіні душы ў Вас няма гэтага жаданьня: вярнуцца да каранёў, да мовы Вашай бабулі, бацькоў?

ГС: Так, бацькі гаварылі па‑беларуску… (Задумваецца). А вы мянчанка? Не?. Вось мянчанін мяне хутчэй зразумеў бы. У Менску часоу БССР не было прэстыжна гаварыць па‑беларуску. Па‑беларуску тут гаварылі дзеравенскія. І тут, у Менску, не любілі дзеравенскіх . Я жыў у Партызанскім раёне. І я памятаю, як у 70‑х тут сьценка на сьценку біліся гарадзкія і дзеравенскія, «ліміта». Знявага была такая пашыраная: ты калхозьнік. І беларуская мова была адзнакай менавіта калхозьнікаў. Мы тут нядаўна сустракаліся з генэралам Фраловым і ўспаміналі, якiя бойкi былi у Менску гарадзких з «калхозьнiкамі» на «Карчах» (гэта раён лесапарку каля МТЗ, так звалася тады там танцпляцоўка). Фралоў мне прызнауся, што маладым ен удзельнiчаў у тых бойках на боку гарадзкіх з Аўтазаводу. Я выхоўваўся ў рабочым асяродку, cярод гарадзкой моладзi, якiя нарадзiлiся i вырасьлi ў горадзе, а не прыехалi у горад зь вёскi. З гадамі маё стаўленьне да мовы памякчэла. Але насьцярожанасьць засталася. Ну не маё гэта! Вось генэрал Фралоў мяне разумее… У Беларусі, дарэчы, амаль няма грамадзянаў, няма гараджан. Яны грамадзяне i гараджане хiба што па пашпарце, а не дэ‑факта. Тут пераважае насельнiцтва, «вёска», а насельнiцтву грамадзянскiя правы, дэмакратыя не патрэбныя. Плебсу патрэбны толькi «хлеб і відовішча»

http://nn.by/?c=ar&i=20204
мне ўрэшце стала цікава колькі гадоў гэтаму янычару і каланізатару сваіх дзядоў-калхознікаў, які так праймаецца 55-і гадовымі бабцямі, што забывае пра што размова.. Раней пан Курманбек даваў спасылку, але нешта было лянотна час марнаваць, а цяпер, калі у пана ужо Дарына ва ўзводзе, вось пашукала :-):

Последний раз редактировалось аліна 27 янв 2015, 16:39, всего редактировалось 2 раз(а).

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:38 
Голубые штаны

Obyvatel писал(а):
бег по граблям - давняя славянская забава. жаль.

когда в очередной мы стоим у порога землянок с алтыном и баландой - самое время начать теребить языковой вопрос.

Угу :a_g_a: Самы час. Калі ў народа пачало праяўляцца нацыянальнае пачуцьце.
Зразумейце, гэта нават ня нашая ініцыятыва, мы не зьвярнулі бы горы. Папросту мы патрапілі ў кантэкст. Грамадзтва сасьпела.
Ну ня цалкам, канечне. Такія, як Манро, засталіся ў мэнтальным СССР. :wo)(ll:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:43 
Голубые штаны

Obyvatel писал(а):
Монро писал(а):
Равных прав? Меньшинству? И с подачи Лукашенко?

Да ты точно с ума сошел. :-)

шо за истерика? :hi_hi_hi:
какое отношение имеют подачи Главного Председателя к моему мнению о правах граждан?

Терешков пришел. Ему померещилась с подачи Лукашенко белорусизация с либерализацией. Когда ему говорят, что он идиот, он не верит и плюется. Ну, настаяшчы змагар. :-) :nez-nayu:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:44 
Голубые штаны

Andrej Cieraszkou' писал(а):
Obyvatel писал(а):

когда в очередной мы стоим у порога землянок с алтыном и баландой - самое время начать теребить языковой вопрос.

Угу :a_g_a: Самы час. Калі ў народа пачало праяўляцца нацыянальнае пачуцьце.

;;-)))
Зразумейце, гэта нават ня нашая ініцыятыва, мы не зьвярнулі бы горы. Папросту мы патрапілі ў кантэкст. Грамадзтва сасьпела. :-)
Ну ня цалкам, канечне. Такія, як Манро, засталіся ў мэнтальным СССР. :wo)(ll:

:-)

А ты застрял в ВКЛ. :-) :ni_zia:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:46 
Голубые штаны

K. писал(а):
Obyvatel писал(а):
Але ж якая гарачая дыскусія!

да ладно, дискуссии на онлайнере? в основном поток сознания категоричных малолеток и махание ножницами модеров. :-)

Цитата:
Насамрэч, зараз разважаць пра роўныя правы - гэта ўсё роўна, што прапанаваць аднолькавую задачу малпе і слану - залезьці на дрэва. Роўныя правы могуць быць забясьпечаныя тады, калі ёсьць роўныя магчымасьці. А пакуль гэтыя магчымасьці ствараюцца, слабейшаму прадастаўляецца гандыкап.

... и продолжать теребить до наступления чувства глубокого удовлетворения!

Хрен с ним, пусть хоть у нас помастурбирует. :hi_hi_hi: Больше ведь им негде, везде пинают, смеются. :-) :nez-nayu:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:51 
Голубые штаны

Дарэчы, усіх запрашаю: http://www.movananova.by/
Изображение

Дзіцячыя курсы праводзіць мая жонка.
http://www.movananova.by/dzetkam
Изображение

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:56 
Голубые штаны

Дарэчы, усіх запрашаю: http://www.movananova.by/
Изображение
Дзіцячыя курсы праводзіць мая жонка.

нам что делать нечего, как мертвый язык учить? :-) :ps_ih:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:57 
Жёлтые штаны

K. писал(а):
Не могу понять...

И чего, как только заходит разговор про мову, так все входят в такой раж, что переходят на личности, совершают прочие непотребства?

Мне например, от этой мовы ни жарко ни холодно. Есть она, нет ее - меня это никак не касается.
Мова - не английский, знать не будешь - никто и не заметит. Тогда как без английского ты действительно глухонемой...

Кстати, эта ветка - типичный пример баттхерта.

Вот!!! пример коммента взвешенного, без истерик. И с которым я абсолютно согласна. И притом от человека, комменты которого мне всегда нравятся. Ну, и еще какбэ не от моего "ротного" Монро, что в данном случае важно. :hi_hi_hi: С которым я в этом вопросе ТОЖЕ АБСОЛЮТНО СОГЛАСНА, но к сожалению, он действует на бол-во местных обитателей, как красная тряпка на быка. :a_g_a: Только так и не поняла - почему.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:58 
Жёлтые штаны

Монро писал(а):
Дарэчы, усіх запрашаю:

нам что делать нечего, как мертвый язык учить? :-) :ps_ih:

:ro_za:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 15:59 
Голубые штаны

Darina писал(а):
...но к сожалению, он действует на бол-во местных обитателей, как красная тряпка на быка. :a_g_a: Только так и не поняла - почему.

Вы пераблыталі. Гэта ён тут бык :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:04 
Голубые штаны

...Цябе Бараньчык да сябе не запрашаў?

Ёсьць інфа, што сам прапанаваў свае паслугі, але баранчык не змог задаволіць фінансавыя патрабаванні.
З-за таго Баранчык стаў ідэалагічным ворагам... :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:05 
Голубые штаны

Darina писал(а):
... Только так и не поняла - почему.

пан путает свободу слова с пивной на "трахтарнам" :hi_hi_hi: :smu:sche_nie:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:07 
Жёлтые штаны

аліна писал(а):
Darina писал(а):
И вот что... не трудитесь больше мне отвечать.

Ну вы ж не мадэратарша - даваць такія настойлівыя парады: не пісаць.

И не собиралась читать, но большие литары бросились в глаза. Куда ж от вас денешься? :ne_vi_del:

Шановная пани Алина! Конечно же, я не модератор. И я НЕ запрещаю вам писать мне ответы. Выражение "не трудитесь мне отвечать" означает всего лишь мою заботу о вас. Поскольку вы будете стараться, чета там строчить :pisa_tel: , а я читать не буду. А так... пишите на здоровье. Кто против?

кстати, потом вот пожалела, что не попросила вас объяснить ваш ассоциативный ряд: НЕ БУДЕТ МОВЫ - НЕ БУДЕТ ПАМПЕРСОВ. (с) Стало даже тикава, что вас привело к такому, скажем прямо, неожиданному выводу? ну, не захотите ответить - ничего страшного. Я как-нить это переживу. :-):

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:07 
Голубые штаны

Darina писал(а):
K. писал(а):
Не могу понять...

И чего, как только заходит разговор про мову, так все входят в такой раж, что переходят на личности, совершают прочие непотребства?

Мне например, от этой мовы ни жарко ни холодно. Есть она, нет ее - меня это никак не касается.
Мова - не английский, знать не будешь - никто и не заметит. Тогда как без английского ты действительно глухонемой...

Кстати, эта ветка - типичный пример баттхерта.

Вот!!! пример коммента взвешенного, без истерик. И с которым я абсолютно согласна. И притом от человека, комменты которого мне всегда нравятся. Ну, и еще какбэ не от моего "ротного" Монро, что в данном случае важно. :hi_hi_hi: С которым я в этом вопросе ТОЖЕ АБСОЛЮТНО СОГЛАСНА, но к сожалению, он действует на бол-во местных обитателей, как красная тряпка на быка. :a_g_a: Только так и не поняла - почему.

Завидуют, пани Дарина. Так жечь глаголом, как я, оне не умеют. :hi_hi_hi:

А зависть- это удел маргиналов. :-) :nez-nayu:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:09 
Голубые штаны

Obyvatel писал(а):
Darina писал(а):

У нас тут пьют, а не разглагольствуют. Я не принадлежу к здешнему миру автохторонов-пролетариев. Хотя всю жизнь живу среди простого народу. Посему и выражаю ярко народные чувства в адрес всякой гнилой националистической Ынтеллигенции типа Терешкова. :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:12 
Голубые штаны

Darina писал(а):
аліна писал(а):
Darina писал(а):
И вот что... не трудитесь больше мне отвечать.

Ну вы ж не мадэратарша - даваць такія настойлівыя парады: не пісаць.

И не собиралась читать, но большие литары бросились в глаза. Куда ж от вас денешься? :ne_vi_del:

Шановная пани Алина! Конечно же, я не модератор. И я НЕ запрещаю вам писать мне ответы. Выражение "не трудитесь мне отвечать" означает всего лишь мою заботу о вас. Поскольку вы будете стараться, чета там строчить :pisa_tel: , а я читать не буду. А так... пишите на здоровье. Кто против?

кстати, потом вот пожалела, что не попросила вас объяснить ваш ассоциативный ряд: НЕ БУДЕТ МОВЫ - НЕ БУДЕТ ПАМПЕРСОВ. (с) Стало даже тикава, что вас привело к такому, скажем прямо, неожиданному выводу? ну, не захотите ответить - ничего страшного. Я как-нить это переживу. :-):

а вы без мовы не зразумееце. :a_g_a: Я ж усё і так даступна, здаецца, растлумачыла.. Перачытвайце, мо паціху і дойдзе.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:14 
Жёлтые штаны

Obyvatel писал(а):
Darina писал(а):

видите ли, в чем дело, пан Обыватель... все почему-то видят только хамство Монро (ну, заносит чела, бывает, да с кем не бывает??) НО!!! все почему-то обретаются в твердой уверенности, что сами - образцы корректности. Я уже пану Курменбеку указала на это, правда, он опять же стрелки на Монро перевел. И другие не лучше. Скажем так, все хороши. Но бочки дружно катят на Монро. А я этого не люблю.

Мне уже пан АВС сделал замечание. Я его приняла к сведению. И потому не стану приводить вам примеры некорреткности, скажем так, НЕ от Монро. :a_g_a:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:17 
Жёлтые штаны

аліна писал(а):
Darina писал(а):

а вы без мовы не зразумееце. :a_g_a: Я ж усё і так даступна, здаецца, растлумачыла.. Перачытвайце, мо паціху і дойдзе.

Ой не. Покорно благодарю. перечитывать вас? на бел. мове? это уже будет занадта. Мне не сильно-то и хотелось. Тем более, примерно уже ваши лозунги представляю. :a_g_a:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:20 
Жёлтые штаны

ABC-13 писал(а):
Darina писал(а):
Пани, может не стоит из Брамы делать коммунальную кухню и перемывать косточки людям? :uch_tiv: Вы - далеко не самая активная в этом, так может не стоит вливаться в эти ряды?

Признаю свою вину. Прошу простить. И обязуюсь исправиться.

пысы. Правда, если меня сильно "достанут" - не обещаю, что выдержу. :-): Но буду стараться изо всех сил. :a_g_a:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:20 
Голубые штаны

Darina писал(а):
Obyvatel писал(а):
Darina писал(а):

видите ли, в чем дело, пан Обыватель... все почему-то видят только хамство Монро (ну, заносит чела, бывает, да с кем не бывает??) НО!!! все почему-то обретаются в твердой уверенности, что сами - образцы корректности. Я уже пану Курменбеку указала на это, правда, он опять же стрелки на Монро перевел. И другие не лучше. Скажем так, все хороши. Но бочки дружно катят на Монро. А я этого не люблю.

Мне уже пан АВС сделал замечание. Я его приняла к сведению. И потому не стану приводить вам примеры некорреткности, скажем так, НЕ от Монро. :a_g_a:

Да, такие тут "демократы". :-) То есть авторитарист сидит на авторитаристе и дружно охотятся на Монро. Спасибо Терешкову. Теперь я на него поохочусь. :hi_hi_hi:

А вот Монро один тут честный. ОН прямо говорит, что авторитарист, не демократ. Что демократия в нашем государстве и затурканном обществе невозможна в принципе еще очень много лет. Ну, и истинные "демократы" на горькую правду набрасываются как местные пролетарии на водку. :nez-nayu:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:25 
Жёлтые штаны

Darina писал(а):
...но к сожалению, он действует на бол-во местных обитателей, как красная тряпка на быка. :a_g_a: Только так и не поняла - почему.

Вы пераблыталі. Гэта ён тут бык :-)

:-): Ага-ага... а те, кто на него бросаются - такие все из себя благородные матадоры? :du_ma_et:

Ну, если и так... то мне всегда было жалко быков, которых убивают на родео. Считаю это занятие варварским. :a_g_a:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:29 
Голубые штаны

Darina писал(а):
... все почему-то видят только ... все почему-то обретаются в твердой уверенности... Скажем так, все хороши. ...

зачетные у вас обобщения - так держать ;;-)))
ps мы с вами незнакомы, не?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:39 
Жёлтые штаны

Obyvatel писал(а):
Darina писал(а):
Мдаа? Видать, что-то он напутал в своей методе.

ну вы для начала прочтите по какому поводу та "метода" :-) использовалась, а потом уже о путанице говорите. а то, как обычно, не читал, но осуждаю.
но вообще конечо, надо разобрать персональное дело товарища Parus`a и заклеймить позором отщепенцев живущих в Хамельне. тут я согласен всенепременно.

Да ну... вот так все бросила и пошла искать метод пана Паруса. :hi_hi_hi: Да и фиг с ним... эти разговоры про колбасу и цены - побочный продукт нашего языкового батхерта :hi_hi_hi:

Кому там досталась - кому не досталась та колбаса... какая разница? тем более, что я СПЕЦИАЛЬНО оговаривалась, что об СССР не мечтаю. Ну, хотя бы по той причине, что я его не помню. И еще тогда в магазинах не было красивого белья. Зачеркнула. А то тут народ такой... сильно серьезный... еще заклеймят меня позором. :du_ma_et:

Просто я к тому, что опять же Монро прав. Не все так однозначно. И не все вспоминают плохо СССР. У всех разные обстоятельства и разные воспоминания, я так думаю. Вон, взять хотя бы ПапуФи. Он тут плакался, что колбасы или он (или его дедушка - забыла) не мог купить. Но зато! у него (или у его дедушки) были кабанчики. Что не так уж и плохо, я думаю. Как по нынешним временам - самое то. :hi_hi_hi:

Цитата:
а с какой стати вы на пенсионерку обучение внука повесили? может как-нибудь сами справитесь :hi_hi_hi: , то же самое и с памперсами :hi_hi_hi: "сами ножками"(с)

мамадорогая, да я вообще про ГИПОТЕТИЧЕСКУЮ бабушку-пенсионерку писала. Ну вы даете. :nez-nayu:

пысы. а этого хамельновского отщепенца и в самом деле нужно бы разъяснить. :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:42 
Жёлтые штаны

Монро писал(а):
Darina писал(а):

Да, такие тут "демократы". :-) То есть авторитарист сидит на авторитаристе и дружно охотятся на Монро. Спасибо Терешкову. Теперь я на него поохочусь. :hi_hi_hi: А вот Монро один тут честный. ОН прямо говорит, что авторитарист, не демократ. Что демократия в нашем государстве и затурканном обществе невозможна в принципе еще очень много лет. Ну, и истинные "демократы" на горькую правду набрасываются как местные пролетарии на водку. :nez-nayu:

пан Монро, если это вас утешит, вы теперь - НЕ ОДНИ. :ro_za:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:43 
Голубые штаны

Darina писал(а):
Obyvatel писал(а):
Darina писал(а):
Мдаа? Видать, что-то он напутал в своей методе.

ну вы для начала прочтите по какому поводу та "метода" :-) использовалась, а потом уже о путанице говорите. а то, как обычно, не читал, но осуждаю.
но вообще конечо, надо разобрать персональное дело товарища Parus`a и заклеймить позором отщепенцев живущих в Хамельне. тут я согласен всенепременно.

Да ну... вот так все бросила и пошла искать метод пана Паруса. :hi_hi_hi: Да и фиг с ним... эти разговоры про колбасу и цены - побочный продукт нашего языкового батхерта :hi_hi_hi:

Кому там досталась - кому не досталась та колбаса... какая разница? тем более, что я СПЕЦИАЛЬНО оговаривалась, что об СССР не мечтаю. Ну, хотя бы по той причине, что я его не помню. И еще тогда в магазинах не было красивого белья. Зачеркнула. А то тут народ такой... сильно серьезный... еще заклеймят меня позором. :du_ma_et:

Просто я к тому, что опять же Монро прав. Не все так однозначно. И не все вспоминают плохо СССР. У всех разные обстоятельства и разные воспоминания, я так думаю. Вон, взять хотя бы ПапуФи. Он тут плакался, что колбасы или он (или его дедушка - забыла) не мог купить. Но зато! у него (или у его дедушки) были кабанчики. Что не так уж и плохо, я думаю. Как по нынешним временам - самое то. :hi_hi_hi:

Цитата:
а с какой стати вы на пенсионерку обучение внука повесили? может как-нибудь сами справитесь :hi_hi_hi: , то же самое и с памперсами :hi_hi_hi: "сами ножками"(с)

мамадорогая, да я вообще про ГИПОТЕТИЧЕСКУЮ бабушку-пенсионерку писала. Ну вы даете. :nez-nayu:

пысы. а этого хамельновского отщепенца и в самом деле нужно бы разъяснить. :-)

ёсьць тэма "эканоміка"..

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:46 
Жёлтые штаны

Obyvatel писал(а):
Darina писал(а):
Скажем так, все хороши.

зачетные у вас обобщения - так держать ;;-)))
ps мы с вами незнакомы, не?

Насчет обобщений - я уже объяснила. Мне досталось от пана АВС. Так что постараюсь обстрагироваться от коммунальной квартиры. :hi_hi_hi:
п.с. ну и намеки у вас, пан Обыватель. :du_ma_et: аж в краску вогнали честную и скромную девушку. :smu:sche_nie:
Ну, колитесь, начинайте. Я же не знаю на самом деле - кто вы. :-):

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:47 
Голубые штаны

Darina писал(а):
Монро писал(а):
Darina писал(а):

Да, такие тут "демократы". :-) То есть авторитарист сидит на авторитаристе и дружно охотятся на Монро. Спасибо Терешкову. Теперь я на него поохочусь. :hi_hi_hi: А вот Монро один тут честный. ОН прямо говорит, что авторитарист, не демократ. Что демократия в нашем государстве и затурканном обществе невозможна в принципе еще очень много лет. Ну, и истинные "демократы" на горькую правду набрасываются как местные пролетарии на водку. :nez-nayu:

пан Монро, если это вас утешит, вы теперь - НЕ ОДНИ. :ro_za:

:uch_tiv: :-) :lo_ve:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:51 
Голубые штаны

Darina писал(а):

ну еще бы :-) хто ж признается что гонял бабулю за памперсами :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 16:53 
Голубые штаны

Obyvatel писал(а):
белорусскоязычные и русскоязычные граждане должны иметь равные права и соответственно иметь возможность получать образование на одном из госязыков.

Насамрэч, зараз разважаць пра роўныя правы - гэта ўсё роўна, што прапанаваць аднолькавую задачу малпе і слану - залезьці на дрэва. Роўныя правы могуць быць забясьпечаныя тады, калі ёсьць роўныя магчымасьці. А пакуль гэтыя магчымасьці ствараюцца, слабейшаму прадастаўляецца гандыкап.
Ну Вы зразумелі :mi_ga_et:
Тут несколько смешались кони и люди: один говорит о праве конкретного чела на выбор, а другой - о защите более объективно слабого языка в РБ.
Если эту путаницу слегка разобрать, то проблем куда меньше: чел должен иметь право на выбор языка обучения, мова как теряющая позиции в обществе - элементы поддержки, напр для создания группы по изучению какого-либо предмета на мове установить сущ меньший мин численность учащихся в группе при сохранении оплаты преподу, зачет обучения на мове как изучение второго языка. (Нац, понимаю что обидно, но реальность такова, что оч многие при возможности скорее бы не учили мову вообще, чем учили - изза простой лени, как я в свое время), итд...

Сообщение Рейтинг поста: 1[0] Добавлено: 27 янв 2015, 17:05 
Голубые штаны

Darina писал(а):
Я уже пану Курменбеку указала на это,

Вы, ангел мой, тут без году неделя, а уже указываете кому-то на что-то. Я Бы, на Вашем месте, поостерегся да пообвыкся сперва. Не считаете ли, что нам тут видней что и как происходило за годы в дороге?

Если для Вас сегодняшний очередной пример беспричинного хамства этого быдлана-историка не показатель, то сядьте и почитайте форум лет за 5, тогда, может, просветление наступит кто, зачем и почему.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 17:06 
Жёлтые штаны

аліна писал(а):
Монро писал(а):

І падарунак Дарыне, калі яна яшчэ пімпачку не націснула :hi_hi_hi:
На сайце «НН» быў размешчаны відэаматэрыял...
Раней пан Курманбек даваў спасылку, але нешта было лянотна час марнаваць, а цяпер, калі у пана ужо Дарына ва ўзводзе, вось пашукала :-):

Да ну, пани Алина... на какую пимпачку... я девушка не злая и отходчивая. Никуда я жать не буду, тем более, даже если бы и захотела, то и не знала бы, что нужно нажимать. :hi_hi_hi:

Но такой большой текст на бел. мове я не осилю. лянотна час марнаваць.(с) Уж простите. Не, ну если с автоматом бы надо мной стали - то куда б я делась, а так... Да и если там что-то плохое про пана Монро - все зря. Я ему уже отдала свое сердце, такчта... Тем более, если ссылка от пана Курманбека. Что он не переносит Монро - я уже поняла. :a_g_a: не считается.

пысы. насчет сердца - это жарт, ежели че. если серьезно, я же сказала, что по очень многим вопросам я согласна с Монро. Потому что считаю, что он РЕАЛЬНО смотрит на вещи, а вы - витаете в облаках. :a_g_a: :-):

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 17:14 
Жёлтые штаны

Курманбек Салиевич писал(а):
Darina писал(а):

Вы, ангел мой, тут без году неделя, а уже указываете кому-то на что-то. Я Бы, на Вашем месте, поостерегся да пообвыкся сперва. Не считаете ли, что нам тут видней что и как происходило за годы в дороге?

Я не ангел ваш, конечно же. И я не собираюсь вам указывать. Кстати, и не указывала. А лишь предлагала вам взглянуть на себя со стороны. ОК. Как вижу, зря. Спасибо, что напомнили мне о моем месте. Это так гостепримино, так вежливо.

Цитата:
Если для Вас сегодняшний очередной пример беспричинного хамства этого быдлана-историка не показатель, то сядьте и почитайте форум лет за 5, тогда, может, просветление наступит кто, зачем и почему.

Не стану ничего отвечать. Ибо, как я поняла, чревато. С вами больше не собираюсь вступать в дискуссии. Да, и даже ваше светлое имя упоминать не стану.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 17:23 
Голубые штаны

Obyvatel писал(а):
10 руб за коммуналку - это ооочень спорно.
вот как-бы совсем другие цифры за декабрь 1980
ну положим пенсионер таки получил жилье задаром, вычтем из итога ссуду и процент и получим 18.12руб.
Большое спасибо за бесценный исторических материал, можно сказать, историческую реликвию - платежку 1980 года. :uch_tiv: Оч интересно
Одно но: подавляющее большинство советских людей жило не в коопер квартирах, а в обычных, государственных. а там в месяц за жильё оч немного, порядка десятки.
Проблема в том, что получить жилье - никак, и даже купить кооперативное - тоже никак: была норма постановки в очередь на покупку кооп жилья. У меня было на 0,06 кв м на душу больше - и все, :wo)(ll: хоть женись ...

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 17:28 
Голубые штаны

Сёньняшняя спроба лідэраў беларускай апазыцыі абраць кіраўніка ініцыятыўнай групы палітвязьня Міколы Статкевіча як магчымага адзінага кандыдата на прэзыдэнта ня мела плёну. Некаторыя ўдзельнікі дыскусіі заявілі: трэба праводзіць дзьве розныя кампаніі. Адну — за вылучэньне кандыдатам на прэзыдэнта некага іншага, каго Цэнтравыбаркам зарэгіструе; другую — за вызваленьне ўсіх палітвязьняў, у тым ліку і Міколы Статкевіча.

Ну вот как прикажете серьезно относиться к этим людям? :-) Они идиоты? Или провокаторы? 20 лет выбирают кандидатов на выборы президента, которых (ВЫБОРЫ) давно нет. То есть если допустить что эти люди не идиоты, не провокаторы, то остается одно- за деньги от Запада они готовы всю свою жизнь проводить в "замаганни за дэмакратыю у Беларуси". :hi_hi_hi:

Большинство белорусов их давно раскусили. Поэтому на все старания таких как Терешков привлечь к себе людей, можно ставить жирный крест. Ну, зарабатывают так себе на жизнь эти люди. Или подрабатывают. Ну и Бог с ними.

Проходим мимо. Нецикава. :ze_va_et:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 18:33 
Голубые штаны

Darina писал(а):
Цитата:

Не стану ничего отвечать. Ибо, как я поняла, чревато.

Еще бы. Ответить-то нечего, кумир вдруг оказался тем, кем он и является. Впрочем, Вам еще предстоит в этом не раз убедиться, в т.ч. и на собственной мнээээ… шкуре.

зы; и да, жеманно потенциальную жертву строить из себя тоже ни к чему, не дождетесь :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 18:59 
Жёлтые штаны

ABC-13 писал(а):
Obyvatel писал(а):
Одно но: подавляющее большинство советских людей жило не в коопер квартирах, а в обычных, государственных. а там в месяц за жильё оч немного, порядка десятки. Проблема в том, что получить жилье - никак, и даже купить кооперативное - тоже никак: была норма постановки в очередь на покупку кооп жилья. У меня было на 0,06 кв м на душу больше - и все, :wo)(ll: хоть женись

Ну, тоже вариант. Я имею в виду женитьбу. :hi_hi_hi:
Вот, пример того, что я и говорила: у всех - разные воспоминания. Потому что обстоятельства и жизнь у всех - тоже разные. Что сейчас, что при СССР. :a_g_a:

Вот вы говорите - жилье кооп. построить нельзя было. А как я - так слышала другое. Да, коренным горожанам метров не хватало - хоть плачь. А "понаехавшие" как раз и стоились кооперативом. :a_g_a: Как раз те самые сельские, у которых в магазине не было колбасы, но зато матушка держала хозяйство, кабанчик там, курочки-уточки, картошка-свекла и пр. Вот они своим деткам на кооперативы и собирали. При своей, казалось бы, копеечной зарплате-пенсии. Эт я к чему? Не к тому, что завидно :hi_hi_hi: а просто утверждение, что всем стало лучше - неверное. Вряд ли сейчас деревенская бабушка насобирает сыну-внуку на квартиру. А тогда - как-то получалось. Но зато у кого-то сын стал хорошо зарабатывать, так что и сам купит. Сколько людей - столько и мнений.

Но опять же - это все оффтоп. насчет мовы остался вопрос невыясненным. Вот вы говорили, что бел мова поможет при изучении немецкого (якобы). А мне непонятно, зачем такие сложности? тот, кому понадобится немецкий - отдаст гроши, сходит на курсы, год отучится и будет знать немецкий. А кому это не нужно? Кто не собирается никуда выезжать? а учится, к примеру, на медика. Или инженера? На программера? И как им усвоить на бел. мове тот же сопромат? Ту же высшую математику? Ту же анатомию, химию и проч.? Да, а главное, где таких преподов найти, чтобы идеально знал и бел. мову, и Java с Visual Basic? К чему вообще этот весь сыр-бор? :nez-nayu: Я, например, не представляю, чем смогу помочь своему ребенку даже по той же математике школьной, если она будет на бел. мове. :a_g_a:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 19:02 
Жёлтые штаны

Obyvatel писал(а):

:co_ol: :co_ol: :cool_cool: :cool_cool:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 19:05 
Голубые штаны

Вопрос на самом деле давно решен. Это просто местный народ придуривается, терзает тушку мовы. Между мовой и колбасой белорусы массово и давно выбрали колбасу.

НО разве таким как Терешков можно очевидное доказать? На то он и фанатик-националист, что живет в зазеркалье.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 19:25 
Жёлтые штаны

Курманбек Салиевич писал(а):
Darina писал(а):
Не стану ничего отвечать. Ибо, как я поняла, чревато.

Еще бы. Ответить-то нечего, кумир вдруг оказался тем, кем он и является. Впрочем, Вам еще предстоит в этом не раз убедиться, в т.ч. и на собственной мнээээ… шкуре.

Вам и в самом деле нужен мой ответ? Или просто хочется, чтобы последнее слово осталось за вами?

Что ж, отвечу. Хоть и ужасно не хочется. Все эти разговоры про кумира, про "полк Монро, в котором прибыло" (ЦЭ пани Алину)... знаете, они мне смешны. Ну, что за ерунда, в самом деле? Какой кумир? Я уже раз десять сказала, что просто Монро говорит часто то, о чем я сама точно так же думаю. А то, что он когда-то где-то лет пять-десять назад писал... Да какая мне разница? Читаю я его - сейчас! И сейчас он выражает мои мысли. Просто мне и некогда здесь часто бывать, и воевать так не получится у меня. Да и вы постарались мне быстренько указать на мое место. Что ж, я поняла, мне дважды повторять не нужно - буду сидеть тихонько в уголке. Там, где мне положено по штату. :ne_vi_del:

насчет того, чтобы мне проследить за "поведением" Монро за пять лет... у меня нет столько свободного времени. Но главное, нет нужды. Я уже увидела достаточно. Увидела ваше поведение. Но об этом нельзя, я помню. :a_g_a:

Кстати, о моей мнээээ… шкуре не беспокойтесь, если вы и в самом деле беспокоитесь.

Цитата:
зы; и да, жеманно потенциальную жертву строить из себя тоже ни к чему, не дождетесь :-)

В чем вы усмотрели жеманность? Выразила обоснованные опасения. Потому что так до сих пор и не разобралась, кто здесь модератор. То вы весь из себя такой Король Лир в изгнании: я устал, я ухожу... меня здесь никто не понимает... то вдруг читаю, что вы забанили кого-то. А вот совсем недавно мне намекнули "знать свое место". Ну, и почему ж тогда мои опасения жеманны?

Давайте на этом заканчивать препирательства. Хотя бы потому, что силы (полномочия) у нас неравны.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 27 янв 2015, 19:30 
Жёлтые штаны

Монро писал(а):
Вопрос на самом деле давно решен. Это просто местный народ придуривается, терзает тушку мовы. Между мовой и колбасой белорусы массово и давно выбрали колбасу.

НО разве таким как Терешков можно очевидное доказать? На то он и фанатик-националист, что живет в зазеркалье.

:cool_cool: :cool_cool: Не знаю, кто такой этот Терешков, но с остальным - полностью согласна. Ну, и вот что делать? :du_ma_et: Отказываться от своих убеждений, только потому, чтобы не упрекали меня в том, что выбрала себе кумиром вас, Монро? Нифига. :hi_hi_hi: А все-таки она вертится! :a_g_a: :hi_hi_hi:

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4778 ]  На страницу Пред.  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 120  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа