Текущее время: 30 май 2025, 00:33

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4778 ]  На страницу Пред.  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 120  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Мова цi каубаса
Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 14 фев 2013, 23:05 
Голубые штаны

To adam-kadmon

Чапляньне да дэталяў - гэта, безумоўна, спосаб падкрэсьліць уласную значнасьць і шырыню свайго інтэлекту :-)
У майго нэтбуку бяда: курсор пастаянна хаатычна пераскоквае. Таму часам пачынаеш пісаць у адным месцы, а заканчваеш у іншым. Літары скачуць, потым даводзіцца зьбіраць словы па частках. Тым ня менш, аддаю належнае Вашаму веданьню нямецкай. Хаця, зь іншага боку, ненармальна ня ведаць мовы краіны, дзе жывеш і працуеш. І хаця ў згаданым Вамі выпадку я не памыліўся, а праглядзеў літару ў тым бардаку, што наладзіў мне кампутар, я дасканалым веданьнем гэтай цудоўнай мовы пахваліцца не магу. Апошні раз я быў у Бэрліне у 1991 г., апошні раз размаўляў па-нямецку... ужо ня памятаю, калі. Мне гэтая мова, на жаль, не патрэбная для жыцьця і працы.
Што да таго, што я чагосьці ня бачыў... Бачыў я нямала. Але мне цікава і маральна камфортна жыць у сваёй краіне, для мяне ня можа быць лепшай. Хаця ў мяне дзясяткі магчыасьцяў адсюль зьехаць. Не хачу. Са свайго боку жадаю Вам жыць там, дзе Вам камфортна і сюды не вяртацца, бо нічога карыснага Вы сюды не прынясеце. Alles Gute

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 14 фев 2013, 23:53 
Голубые штаны

Andrej Cieraszkou' писал(а):
У майго нэтбуку бяда: курсор пастаянна хаатычна пераскоквае. Таму часам пачынаеш пісаць у адным месцы, а заканчваеш у іншым. Літары скачуць, потым даводзіцца зьбіраць словы па частках.

Цепляете просто тачпад. :a_g_a:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 08:37 
Голубые штаны

Oneiros писал(а):
У майго нэтбуку бяда: курсор пастаянна хаатычна пераскоквае. Таму часам пачынаеш пісаць у адным месцы, а заканчваеш у іншым. Літары скачуць, потым даводзіцца зьбіраць словы па частках.

Цепляете просто тачпад. :a_g_a:

Такое ўражаньне, што тачпад на цень рэагуе :cry_ing:
Зьвярну ўвагу.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 10:02 
Сиреневые штаны

Oneiros писал(а):
Такое ўражаньне, што тачпад на цень рэагуе
Зьвярну ўвагу.

Практически так оно и есть :-):
Тачпад ёмкостное устройство.
Покопайтесь в настройках, снизьте чувствительность этого зверя.
Как радикальное решение отключить совсем, если работаете с мышкой.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 11:10 
Голубые штаны

YurK писал(а):
Oneiros писал(а):
Такое ўражаньне, што тачпад на цень рэагуе
Зьвярну ўвагу.

Практически так оно и есть :-):
Тачпад ёмкостное устройство.
Покопайтесь в настройках, снизьте чувствительность этого зверя.
Как радикальное решение отключить совсем, если работаете с мышкой.

А дзе сядзяць ягоныя наладкі?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 11:40 
Голубые штаны

Ух, які артыкул!!!

Цитата:
Калі чалавек інтэлектуальнага кшталту прыходзіць да нескладанай высновы, што Лукашэнка асацыяваны ў яго свядомасці з несправядлівасцю, ён мусіць нешта з гэтай высновай рабіць.

Адзін чалавек, дапусцім, можа сядзець і страчыць артыкул з хуліганскай назвай, другі — несці дакументы ў гарвыканкам. Трэці проста будзе захоўваць унутры сябе гэтую выснову, каб падзяліцца ёю з тым, хто пакуль да гэтых думак не прыйшоў. Але сама сабою выснова, нарадзіўшыся ў тваёй асобна ўзятай галаве, прымушае перажываць і жыць з пачуццем несправядлівасці, якое камфортна існуе вакол, і ўласнае маўчанне табой жа так ці інакш будзе успрымацца як пазіцыя згоды. Гэта стварае ўнутраны дыскамфорт, які многія не ўмеюць пераносіць,

бо вынікам самааналізу стануць два кароткія словы: «Я сцыкло».

Не баязлівец, не памяркоўны і талярантны, а сцыкло. Гэты страшны прысуд усім вядомы з дзіцячых гадоў. І жыць з такой высновай яшчэ цяжэй. Гэтыя словы і ёсць оруэлаўскі кат, які прымушае чалавека скіроўваць свае сілы на тое, каб даказаць сабе, што уласная сцыклівасць — гэта не сцыклівасць, а прагматычны выбар таго боку, за якім праўда. Застанецца проста пераканаць сябе, што праўда на тым баку, дзе сіла.

У галаве тады нараджаецца выратавальная думка, што, спачатку «груба кажучы» і «з пэўнымі дапушчэннямі», пасля — «па вялікім рахунку» і, нарэшце, «безумоўна» Кавалёва і Канавалава расстралялі змагары. Эканоміка наша дасягнула дна і зарылася ў грунт па віне змагароў, а калі да ўлады прыйдуць змагары, ды яшчэ ў «Беларусіі», яны на раз-два зваяюць маленькі Бухенвальд.

У заключнай фазе ўнутраная метамарфоза гэтых людзей, якія ўчора жылі па законах сухой логікі, набудзе ўсе фармальныя прыкметы сапраўднай карціны свету.

Так тэзіс «я сцыкло» замяняецца на выратавальнае «я за праўду». А гэта, як можа быць сказала бы спадарыня Каткавец, «вывіх в этай связі».

Так з’яўляюцца абвінавачанні апазіцыі ў сваіх уласных страхах. Так з’яўляюцца: «Желаю змагарам никогда не придти к власти в Белоруссии» з асаблівым прагінам у вобласці Баларусіі, што завяршае ментальнае зрастанне аўтара з формулай 2×2=3/5.

Свет для такіх людзей становіцца раптоўна простым, твар у тэлевізары — блізкім і родным. Мянты з дубінкамі — сябрамі, і той факт, што яны (здаровыя пацаны з дубінкамі) з табой па адзін бок, а вы разам — за праўду — прымушае камяк пяшчоты у горле падняцца ажно да гландаў. Такое шчасце ўжо не выпусціць іх са сваёй кастлявай жменькі. «Пачуцце ўласнай годнасці сапраўднага грамадзяніна і рупара ўласнага сумлення — гэта найвялікшая каштоўнасць», — скажа вам любы чалавек, які прайшоў самаметамарфозу. І скажа гэта шчыра.

Арганізмы, якія прапусцілі сябе праз персанальную машынку экспрэс-самаўдасканалення нясуць у сабе Міністэрства Праўды і Міністэрства Любові, і аналізаваць іхны унутраны свет глыбей — негігіенічна. Але, на шчасце, адзін маленькі чалавечак у маскоўскім Манежы даўным-даўно незаслужана абразіў свабодных людзей, назваўшы іх підарасамі.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=104948
:bra_vo:

Ніхто сябе не пазнае? Такіх большая палова форуму.

Заголовок сообщения: Re: Любопытно.
Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:07 
Голубые штаны

Zig писал(а):
И бабки в кармане и последнее чем могла еще гордиться Беларусь развалено.

:co_ol:
Усе мэты антыбеларускага рэжыму будуць дасягнутыя.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:21 
Голубые штаны

Самакрытычна. Pozdrawiam. :-):

Towarzysze, jechałem czerwonym tramwajem socjalizmu aż do przystanku „Niepodległość”, ale tam wysiadłem. Wy możecie jechać do stacji końcowej, jeśli potraficie, lecz teraz przejdziemy na „Pan”. Józef Piłsudski, 1918.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:26 
Голубые штаны

dunczyk kresowy писал(а):
Самакрытычна. Pozdrawiam. :-):

Комплексы, шаноўны пэрсанаж артыкулу, комплексы. Нават памаўчаць не даюць. Вы ж даўно ўсмакталі, што двойчы два - пяць.
Шкада мне вас.
:cry_ing:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:28 
Голубые штаны

Zig писал(а):
usun писал(а):
Для всех, абсолютно для всех внутри РБ это хороший проект.

Я так понимаю если абсолютно для всех, то следовало всю отрасль освободить от налогов?
Или только прикормушено-отстегивающих?

Одним эксклюзивное право на поставки рыбы.. вторым на продажу калия, третьим по IT...
Все нормально, все для народа. Я даже знаю как зовут этот "народ".

Что значит "одним, вторым..."? Создавайте ит-компанию и вступайте в ПВТ, там не родственников по блату принимают.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:33 
Голубые штаны

Я цалкам з вамі згодны: усе вашы апаненты = агенты, ворагі ці людзі з комплексамі. Тут як двойчы два, такая клінічная паранаідальная арыфметыка. Ну і лексікон у вас і аўтара артыкулу цалкам сімптаматычны таксама.

У свой час, калі нічога пра вас не ведаў, то падумаў быў, што гэта проста піша вельмі юны падлетак-максімаліст. Але пэўна, што тут ўжо чыста паталогія.

Towarzysze, jechałem czerwonym tramwajem socjalizmu aż do przystanku „Niepodległość”, ale tam wysiadłem. Wy możecie jechać do stacji końcowej, jeśli potraficie, lecz teraz przejdziemy na „Pan”. Józef Piłsudski, 1918.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:37 
Голубые штаны

Курманбек Салиевич писал(а):
Zig писал(а):
usun писал(а):

Я так понимаю если абсолютно для всех, то следовало всю отрасль освободить от налогов?

Одним эксклюзивное право на поставки рыбы.. вторым на продажу калия, третьим по IT...

Что значит "одним, вторым..."? Создавайте ит-компанию и вступайте в ПВТ, там не родственников по блату принимают.

Не по блату, но только третьим дали право стричь овец:
Цитата:
"
-ежеквартальных отчислений резидентами Парка высоких технологий в размере одного процента от выручки, полученной за предшествующий квартал в результате осуществления ими видов деятельности, указанных в пункте 3 настоящего Положения;
-отчислений нерезидентами Парка высоких технологий в размере одного процента от выручки, полученной от реализации зарегистрированных бизнес-проектов в сфере новых и высоких технологий;.."

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:40 
Голубые штаны

Дарэчы, і ўся гісторыя гэта з барацьбітом і светачам левай беларускай альтэрнатывы Будзімірыкам таксама проста цудоўная. Калі ты не возьмеш на працу такога "актывіста", які ў прафесійным плане поўны нуль, без усялякіх талентаў і кваліфікацыі, то ты аўтаматычна становішся прыслужнікам рэжыму. Нагадвае гомасексуалістаў (якіх па Фройду не здарма прыгадаў аўтар артыкула) і гістэрычную рыторыку пра "дыскрымінацыю" ў такіх выпадках. Вечная дылема для працадаўцы...

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 12:57 
Голубые штаны

Я цалкам з вамі згодны: усе вашы апаненты = агенты, ворагі ці людзі з комплексамі. Тут як двойчы два, такая клінічная паранаідальная арыфметыка. Ну і лексікон у вас і аўтара артыкулу цалкам сімптаматычны таксама.

А гэта таму, што нашыя каштоўнасьці настолькі ачышчаныя часам ад усяго лішняга і суб'ектыўнага, настолькі стасуюцца з запаведзямі хрысьціянскай маралі і натуральным ходам разьвіцьця чалавецтва, што аспрэчыць іх здольны толькі чалавек з вось тымі комплексамі сцыкла, якія апісаныя ў артыкуле. Я даўно ўжо не абмяркоўваю тактыку чагосьці, якую сапраўды можна аспрэчыць, і гэта было бы слушна. Я вывучаю вас, як у лябараторыі, назіраючы за тым, як вы сутаргава спрабуеце аспрэчыць тое, што белае - гэта белае, а чорнае - гэта чорнае, толькі таму, што асоба, якая гэта заяўляе, абуджае ў вас гэтыя самыя комплексы. Працягвайце. Словы ў абарону дрышчоў цалкам натуральна кладуцца ў гэтую канву :jn_pu_sk:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 13:11 
Голубые штаны

Якіх "дрышчоў"? Вы пра што ўвогуле верзяце? Здыміце ўжо свой каптурок з фальгі, волат думкі і бацька айчыннай дэмакратыі.

Верагодна, у вас таксама падобныя праблемы з працай ці што? У такім разе гэта дакладна масонская змова.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 13:16 
Голубые штаны

Якіх "дрышчоў"? Вы пра што ўвогуле верзяце? Здыміце ўжо свой каптурок з фальгі, волат думкі і бацька айчыннай дэмакратыі.

Верагодна, у вас таксама падобныя праблемы з працай ці што? У такім разе гэта дакладна масонская змова.

Не, у мяне няма праблемаў з працай, я ёю завалены па вушы, і мяне цэняць. А хто вы такі, дзеяч вялікі, каб меркаваць аб прафэсійнай прыдатнасьці Будзіміра? Вы яго тэставалі? Ці папросту хочацца лягнуць?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 13:22 
Голубые штаны

Не, у мяне няма праблемаў з працай, я ёю завалены па вушы, і мяне цэняць. А хто вы такі, дзеяч вялікі, каб меркаваць аб прафэсійнай прыдатнасьці Будзіміра? Вы яго тэставалі? Ці папросту хочацца лягнуць?

Я доўгі час знаёмы з творчасцю тав. Будзіміра, мы шмат з ім дыскутавалі ў часе маёй чатырохгадовай блогерскай актыўнасці. Як навуковец з гуманітарнай адукацыяй і еўрапейскай MA-ступенню ў гісторыі я магу скласці ўяўленне пра журналісцкія і пісьменніцкія таленты чалавека з прачытання яго тэкстаў.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 13:47 
Сиреневые штаны

Ухтыжйошкинкот!
Ну что уж вы так совсем пессимистично то!
Всем срочно завернуться в белую простыню и ползти на кладбище...

ПВТ для программерской отрасли ( не ИТ целиком! только приграммизьм!)
явление явно положительное. Для государства, скорее, не отрицательное.
Альтернатива - пребывание отрасли "в серую" а то и "в черную", что и было до.
Да выманили и обелили, но, я полагаю, риски участников просчитаны и осознаны.
Да в любой момент свыше могут хлопнуть рукой этот "рассадник", но в реалиях получат только пару "жертв" и массовый отъезд контингента. И это понимается и удачно объясняется "хлопальщикам", или есть как есть или не будет ничего и никого.

Я очень не уверен, что без ПВТ Епам развил бы такую бурную образовательную деятельность.
Фактически он спасает отрасль от деградации. Современные ВУЗы, увы, не в состоянии держать планку...

Вот недавно было про среднюю зарплату по ИТ. Не папиццот, а паштуке.
В этом разрезе я не согласный, что "пришлые" (сбертех в частности) не повлиял на рынок ИТ. Еще как повлиял :) . Планочка зарплатная приподнялась. Да и эпические батталии на девбае породил не просто так.

Ну и подкопившиеся ресурсы, уже позволяют, уже некоторое "кредитование" разработок.
Недавняя история с прэзидентским сайтом очень смахивает на схему "утром стулья, а вечером деньги"
т.е. работа уже сделана, теперь идет проплата... через прокладку... да напрямую было б дешевше, но таковы "особенности".

В целом считаю, что с ПВТ однозначно лучше, чем без.

А что отстегивает крываваму рэжыму (тм), так а где без этого? Все ж по факту отстегиваем.

А теперь о грустном.
В инете местного ИТ можно считать(варгаминг опустим :) онлайн характер обязывает) нет!
На хабре есть украинский епам, а где тутошний? Соотношение офисов не подскажите?
Сайт ПВТ... ну хорошо, что хоть есть... Кстати, а где белоруская мова? Ниасилии?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 14:42 
Голубые штаны

Я доўгі час знаёмы з творчасцю тав. Будзіміра, мы шмат з ім дыскутавалі ў часе маёй чатырохгадовай блогерскай актыўнасці. Як навуковец з гуманітарнай адукацыяй і еўрапейскай MA-ступенню ў гісторыі я магу скласці ўяўленне пра журналісцкія і пісьменніцкія таленты чалавека з прачытання яго тэкстаў.

Ну я бачу, што гуманітарная адукацыя і эўрапейская МА-ступень у гісторыі не страхуюць ад плябейства і імкненьня лішні раз распусьціць паўлінаў хвост. Але ў мяне пытаньне: вы сапраўды фармуеце ўражаньне аб чалавеку па ягонай блёгерскай актыўнасьці? Колькі вам гадоў?
Як жа трэба быць перапрацаваным "Міністэрствам праўды", каб так зацята адмаўляць відавочнаму: Будзіміру адмовілі з-за ягонай палітычнай пазыцыі! Як у нашым народзе кажуць: "Хоть сцы в глаза - все равно божья роса".

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 14:50 
Голубые штаны

Я меў на ўвазе тэксты Будзіміра на "Свабодзе" і іншых СМІ.

І з хамамі я дыскутаваць не збіраюся. "Сцыце ў вочы" каму іншаму.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 14:55 
Голубые штаны

Я меў на ўвазе тэксты Будзіміра на "Свабодзе" і іншых СМІ.

І з хамамі я дыскутаваць не збіраюся. "Сцыце ў вочы" каму іншаму.

Я лічу вашую пазыцыю ў значна большай ступені хамскай у дачыненьні майго народу і краіны, чым цытаваньне вядомай прымаўкі.
Па шчырасьці, мне размова з вамі тасама не дастаўляе прыемных эмоцыяў.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:04 
Голубые штаны

YurK писал(а):

Сайт ПВТ... ну хорошо, что хоть есть... Кстати, а где белоруская мова? Ниасилии?

А нахалеру яна ім? Ад гэтага ж у кішэнях не дадасца. Нацыянальны гонар? А што гэта?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:13 
Голубые штаны

Вось яшчэ адзін высокамаральны тып, напэўна з адукацыяй:

Цитата:
Журналистка также подчеркнула второй важный аспект: согласно указу Лукашенко, сайты белорусских фирм и предприятий были лишены права иметь хостинг за рубежом.

«Почему на эту конференцию МИД порекомендовал пригласить Юрия Зиссера, и на этом мероприятии он не разлучен с представителем ОАЦ? Потому что он владеет крупнейшей хостинговой кампанией в Беларуси и в результате этого указа получил сверхприбыль. Поэтому этот бизнесмен сегодня, выступая со всех трибун, заявляет, что указ о цензуре интернета был принят при консультации с гражданским обществом. Хотя на самом деле, произошла обыкновенная коррупционная сделка — власти с конкретным бизнесменом», - отметила Наталья Радина.

Реакция Юрия Зиссера на выступление редактора charter97.org шокировала участников панели конференции ОБСЕ, среди которых были представители МИД стран Евросоюза и Госдепартамента США. Бизнесмен прокричал: «За коррупцию я вас посажу! Можете в Беларусь не возвращаться!».

http://charter97.org/ru/news/2013/2/15/65405/

Гэта добрая нагода паразважаць пра журналісцкія здольнасьці Радзінай, а dunczyk? Давайце, дэманструйце і далей вашую сутнасьць. І будзе ўсім выдатна бачна, ад каго зыходзяць пасылы аб фэдэралізацыі, рэгіяналізацыі і далейшым забойстве беларускай нацыянальнай культуры і мовы.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:24 
Голубые штаны

О!!!

Еще один сгорел на работе...

"..Юрий Зиссер: «Радина, я вас посажу!»
Замначальника ОАЦ при Лукашенко и владелец TUT.by продемонстрировали на конференции ОБСЕ уровень свободы выражения в Беларуси.".."

а как дышал... как дышал...

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:30 
Голубые штаны

Да-да, я вораг і запраданец: я ўвесь час друкаваўся у Саўбеліі, а не на беларускай у "Архэ" і "Нашай Ніве", пісаў не па гісторыі ВКЛ ранняга Новага часу, а пра Вялікую Расію-Матухну, не абараняў, а руйнаваў помнікі на Наваградчыне, усё жыццё свядома не адмаўляўся ад парцы ў бюджэтных установах, а быў актыўным членам "Белай Русі" і БРСМ. Вы мяне выкрылі. Зараз можаце супакоіцца нарэшце і прыняць свой галаперыдол.

І да, можаце аб'яднаць Беларусь у адзіны і непадзельны Саўгас і стаць яго нязменным старшынёй, каб, крый Божа , яшчэ які сепаратысцкі сельсавет не аддзяліўся - усе гэтыя рэгіяналізацыі вашы ад маскоўскага сатаны.

Калі б не меў сярод сяброў і знаёмых адэкватных нацыяналістаў (у тым ліку і сяброў БНФ), то падумаў, што сярод падобнай публікі ва ўсіх арганчык у галаве зламаны.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:38 
Голубые штаны

Да-да, я вораг і запраданец: я ўвесь час друкаваўся у Саўбеліі, а не на беларускай у "Архэ" і "Нашай Ніве", пісаў не па гісторыі ВКЛ ранняга Новага часу, а пра Вялікую Расію-Матухну, не абараняў, а руйнаваў помнікі на Наваградчыне, усё жыццё свядома не адмаўляўся ад парцы ў бюджэтных установах, а быў актыўным членам "Белай Русі" і БРСМ. Вы мяне выкрылі. Зараз можаце супакоіцца нарэшце і прыняць свой галаперыдол.

Не, гэта занадта маштабна для вас.

І да, можаце аб'яднаць Беларусь у адзіны і непадзельны Саўгас і стаць яго нязменным старшынёй, каб, крый Божа , яшчэ які сепаратысцкі сельсавет не аддзяліўся - усе гэтыя рэгіяналізацыі вашы ад маскоўскага сатаны.

І гэтыя людзі забараняюць мне калупацца ў носе разважаюць пра маю адэкватнасьць?

Калі б не меў сярод сяброў і знаёмых адэкватных нацыяналістаў (у тым ліку і сяброў БНФ), то падумаў, што сярод падобнай публікі ва ўсіх арганчык у галаве зламаны.

БНФ складаецца з розных людзей, не ва ўсіх хапае адчуваньня, хто зь імі побач, тым больш, калі ён валодае беларускай і можа нешта гэтак навукападобна выкладаць з апорай на эўрапейскую МА-ступень у гісторыі. Але я вас наскрозь бачу :kav_boy:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:38 
Голубые штаны

:-) :co_ol:
К сожалению, среди белорусских националистов очень много сумасшедших, откровенных дураков или просто маразматиков.
Вот например, есть в Вильно старый и очень симпатичный дед- Хведар Нюнька.

Ему 85. Может быть поэтому он так оторван от понимания современных белорусов и нашей действительности? Не знаю.

Пока же читаем его и дивимся:

"Беларусы настолькі пасіўна сябе паводзяць, настолькі яны запалоханыя…"

Вопрос: белорусы ведут себя пассивно, потому что они запуганы или белорусы ведут себя пассивно, потому что равнодушны ?

"На акцыі ў іх падтрымку прыходзяць адзінкі. І гэта ў двухмільённым Мінску, дзе павінны выходзіць дзесяткі тысяч! Гонару нам гэта не робіць."

Они не ходят на акции оппозиции в Минске почему?

"Атрымліваецца, што як народ, як нацыя мы знаходзімся на стадыі станаўлення."

Так и есть. И мова, религия нас между собой не объединяют. Скорее разъединяют.

"Сёння мы маем апазіцыю, якая не знаходзіць агульнай мовы паміж сабою. Калі літоўцы змагаліся за незалежнасць, яны былі як адзіны кулак — зладжаныя, салідарныя.
Можна дапусціць спрэчкі і сур’ёзнае непаразуменне, але гэта ўжо калі ёсць надзейная незалежнасць. У Беларусі другая сітуацыя. Мы яшчэ нічога не дамагліся, але не маем ні салідарнасці, ні адзінай пазіцыі
."

Как можно иметь единую, объединенную оппозицию, если белорусский народ расколот и вовсе не един?
Это же элементарно! Если нет единого народа, то и единой оппозиции быть не может.
Почему такие элементарные вещи не доходят до деда с его огромным жизненным опытом?

"Наша разрозненасць можа прывесці да таго, што мы згубім Беларусь, і адрадзіць яе нам больш не ўдасца."

Мы уже де-факто потеряли свой суверенитет.

"На маю думку, палітыкі мусяць працаваць з людзьмі, павышаць іх нацыянальную свядомасць, змагацца за мову."

Во всем мире политики борются за власть, а уже потом за другие ценности.

"Мова ёсць тое, што нас павінна аб’ядноўваць, адрозніваць ад другіх народаў. Калі сёння беларус не карыстаецца сваёй мовай, невядома, хто ён ёсць."

Мова белорусов не объединяет. Почти 6 млн. сказали, что говорят на русском языке, а не на мове.

— Спадар Хведар, вашыя ўнукі гавораць па-беларуску?

— Я, канечне, з імі толькі па-беларуску размаўляю. Мы жывем асобна. У сына жонка руская, а ў дачкі муж англічанін…

Вот и весь сказ: сей националист даже в своей семье не сохранил белорусскость. Только трындеть и горазд.

:uch_tiv:

"У Беларусі было дзесяць гадоў на беларусізацыю, у літоўцаў на гэтую праграму адводзілася пяць. Вынік мы бачым. Без ведання сваёй мовы ў Літве ты не можаш атрымаць ніякай пасады. Гэта закон для ўсіх цывілізаваных краін. Сёння ў Беларусі ты будзеш ісці па вуліцы і гаварыць па-беларуску, і міліцыя можа пацікавіцца, хто ты такі, можа, «пятая калона». У Беларусі нават за савецкім часам было больш беларускасці, чым мы маем сёння."

Если белорусы не хотят белорусизироваться, может быть не стоит их и белорусизировать против их воли? :du_ma_et:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:40 
Голубые штаны

Zig писал(а):
О!!!

Еще один сгорел на работе...

"..Юрий Зиссер: «Радина, я вас посажу!»
Замначальника ОАЦ при Лукашенко и владелец TUT.by продемонстрировали на конференции ОБСЕ уровень свободы выражения в Беларуси.".."

а как дышал... как дышал...

О жах! Яны памнажаюцца! Вірус захапіў краіну :s_o_s:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:56 
Голубые штаны

Zig писал(а):
Очень велика вероятность:
отсеяв через сито пвт лучших, загрузив их написанием калькуляторов для андроида, одним щелчком пристрелили все, возможно зародившиеся бы, самостоятельные проекты беларуских итишников.

чушь собачья. никто в конторах уровня EPAM, IBA не пишет ничего что могло бы быть квалифицировано как калькулятор для андроида. Наоборот, "калькулятор для андроида" это типичный пример продуктовой модели. На аутсорсе наоборот обычно наши конторы имеют дело с большими проектами, где отдана на аутсорс часть.

ЕПАМ часто обвиняют, что это фабрика. Но это-то как раз и хорошо, на этих конторах поставлены хорошие процессы и хорошее обучение молодежи. И стандартно через 2-3 года набрав опыта и научившись работать по процессам, они часто сваливают в более мелкие конторы на большие деньги или для реализации амбиций.
В Беларуси перегретый рынок и нет никакой необходимости сидеть на дерьмовом проекте в тупике.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 15:58 
Голубые штаны

Zig писал(а):

Усе мэты антыбеларускага рэжыму будуць дасягнутыя.

OMG, еще один специалист IT. Лишь бы крикнуть шосшосшос.

Сообщение Рейтинг поста: -1[1] Добавлено: 15 фев 2013, 16:00 
Голубые штаны

usun писал(а):
чушь собачья. никто в конторах уровня EPAM, IBA не пишет ничего что могло бы быть квалифицировано как калькулятор для андроида. ....где отдана на аутсорс часть.

т.е. "калькулятор", который уже отказались кодить индийцы.

Сообщение Рейтинг поста: -1[1] Добавлено: 15 фев 2013, 16:02 
Голубые штаны

но он то уверен, что родственников по блату. а если не родственников, то все равно все плохо.
все разговоры с ним по этой теме идут по кругу. и это уже даже не смешно. все ITшники ему хором говорят, что это хороший проект, а он, не имея никакого отношения IT, продолжает грузить набросы.
у меня уже вообще складывается впечатление, что он банальный тролль, ибо он человек некомпетентый в этой предментной области не меняет мнение ни на йоту и продолжает выдавать феерическую чушь.
я поставлю, что через несколько месяцев он набросит все то же самое и про "приближенные к телу 100+ компаний одной отросли" и про "калькуляторы для андроида" и блат, и про то как в Минске не хватает работы

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:03 
Голубые штаны

Zig писал(а):
usun писал(а):
чушь собачья. никто в конторах уровня EPAM, IBA не пишет ничего что могло бы быть квалифицировано как калькулятор для андроида. ....где отдана на аутсорс часть.

Да Вы тролль Zig. В игнор.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:04 
Голубые штаны

Не, гэта занадта маштабна для вас.

Ну я ж усё роўна вораг, спадзяюся?

І гэтыя людзі забараняюць мне калупацца ў носе разважаюць пра маю адэкватнасьць?

Нібыта гэта не вы толькі што "выкрылі" сувязь паміж Радзінай, Зісерам (якога вы прыплялі ўвогуле не вядома да чаго), маімі поглядамі ў пытанні самакіравання ды абароны рэгіянальнай спадчыны і нейкіх таямнічых закулісных сілах ("выдатна бачна, ад каго зыходзяць пасылы...")?

БНФ складаецца з розных людзей, не ва ўсіх хапае адчуваньня, хто зь імі побач, тым больш, калі ён валодае беларускай і можа нешта гэтак навукападобна выкладаць з апорай на эўрапейскую МА-ступень у гісторыі. Але я вас наскрозь бачу :kav_boy:

А можа яны таксама ворагі і прыхаваныя агенты Рэжыму і Більдэрбергскага клубу?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:07 
Голубые штаны

Монро писал(а):
— Спадар Хведар, вашыя ўнукі гавораць па-беларуску?

— Я, канечне, з імі толькі па-беларуску размаўляю. Мы жывем асобна. У сына жонка руская, а ў дачкі муж англічанін…

Вот и весь сказ: сей националист даже в своей семье не сохранил белорусскость. Только трындеть и горазд.

Што ў вялікай колькасці змагароў, што ў лукашыстаў падобная гісторыя: яны вельмі любяць Беларусь, але свае сем'і выпраўляюць падалей ад яе.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:09 
Голубые штаны

YurK писал(а):
На хабре есть украинский епам, а где тутошний? Соотношение офисов не подскажите?

а зачем на хабре тутошний епам? а соотношение, примерно 45% всего епама в РБ, они очень хорошо постарались последние годы и разнесли по странам. Украинские офисы думаю порядка 10%, может меньше. Могу точно сказать позже, я просто на епаме давно не работаю и доступа к базе не имею.

я хотел бы отметить, что тот же епам не берется за мелкие заказы и работу вовсе не по сайтам инета ищет

а белмова там не нужна. там вообще достаточно английской было б. русскую для тех 15% русскоязычных заказчиков оставили.
не, ну если ТБМ готово бесплатно поддерживать перевод на мову, то думаю им не откажут, пусть обратятся

Последний раз редактировалось usun 15 фев 2013, 16:13, всего редактировалось 1 раз.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:10 
Голубые штаны

usun писал(а):
Zig писал(а):
usun писал(а):

Да Вы тролль Zig. В игнор.

Слив засчитан. :uch_tiv:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:16 
Голубые штаны

А нахалеру яна ім? Ад гэтага ж у кішэнях не дадасца. Нацыянальны гонар? А што гэта?

а нахалеру и не нужен.
вот бизнес парк для IT в Дублине http://www.eastpoint.ie/ - найдите там гэлик. что, у ирландцев нет национального гонора? пользуются проклятой мовой оккупантов, которые между прочим их голодоморили и просто резали столетиями, не говоря про культурную ассимиляцию и оттяпанную Северную Ирландию.

история и гонор одно, а бизнес - другое.

хотите мову на park.by? заволонтирьтесь поддерживать переводы, ПВТ - ассоциация с минимальной администрацией, и сайт у них не шибко соотв финансируемый. В IT люди с симпатией относятся к мове, но просто так вот взваливать на себя груз перевода английских статей на мову на общественных началах не находится или квалификации, или время с желанием.

Последний раз редактировалось usun 15 фев 2013, 16:28, всего редактировалось 1 раз.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:19 
Голубые штаны

Zig писал(а):
Zig писал(а):
usun писал(а):

Не по блату, но только третьим дали право стричь овец:
Цитата:
"
-ежеквартальных отчислений резидентами Парка высоких технологий в размере одного процента от выручки, полученной за предшествующий квартал в результате осуществления ими видов деятельности, указанных в пункте 3 настоящего Положения;
-отчислений нерезидентами Парка высоких технологий в размере одного процента от выручки, полученной от реализации зарегистрированных бизнес-проектов в сфере новых и высоких технологий;.."

Пан Зиг, о чём Вы пишете, я ни....чего не понимаю! Не хотите платить пониженные налоги и отчисления - не вступайте в ПВТ, платите по полной. Хотите снизить налоговую нагрузку - вступайте.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 15 фев 2013, 16:43 
Голубые штаны

Пан Зиг, о чём Вы пишете, я ни....чего не понимаю! Не хотите платить пониженные налоги и отчисления - не вступайте в ПВТ, платите по полной. Хотите снизить налоговую нагрузку - вступайте.

Осталось сделать последний шаг и сказать ПВТ не есть чудо рукотворное для всея Беларуси.
Обычное предприятие которое позволяет зарабатывать хозяевам. Причем поставленное властями в более выгодные условия чем остальные.
Как это спровоцирует рост ит в стране?
Придавит ростки заявлением если вы не с нами то платите налоги? А если с нами то вот вам "калькулятор"?

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 4778 ]  На страницу Пред.  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 120  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа