Новая историческая общность людей
http://www.bramaby.com/ls/blog/bel/3994.html
В детские и юношеские годы я постоянно слышал и читал про «новую историческую общность людей — советских людей». И это не были пустые слова. Действительно за 70 с лишним лет с помощью массовых репрессий и тотальной пропаганды удалось вывести совершенно новую породу homo sapiens — советского человека.
Почему мы сейчас удивляемся, откуда этот совок в совсем молодых людях, которые СССР не застали? А потому. Они принадлежат к породе homo soveticus. У овчарки же не может родиться пудель, это разные породы собак. Так и будут в России рождаться советские люди, поколение за поколением. Не надейтесь на другое. Это генетика.
Я не считаю этих людей ущербными. Нет, они просто другие.
И Украина в большей своей части населена этой породой людей, и Белоруссия. Там есть, конечно, области, которые были присоединены позже, так что не все население прошло полный цикл генетических изменений; у некоторых, как у прибалтов, он оказался незавершен. Может, они станут двигателем прогресса, не знаю, я насчет украинских и тем более белорусских реформ настроен скептически. В любом случае эти реформы будут проводить те же советские люди, с их специфическими интеллектуальными способностями.
Если мы возьмем родственный советскому гитлеровский режим, но мы увидим у него все же несколько принципиальных особенностей. У Гитлера не было задачи генетически совершенствовать немецкую нацию. Она уже, по его мнению, была совершенной, лучшей в мире. Надо только было помочь ей занять то место в мире, какое она заслуживала. И Гитлер, в отличие от большевиков, не обрушил репрессии на свой собственный, т.е. немецкий, народ. Антифашистов, конечно, в Германии преследовали, но их в принципе было мало, и со сталинским размахом чисток не сравнить. К тому же режим там продержался два десятилетия. Это вам не 74 года Советской власти. Немцев можно было перепрограммировать в обратную сторону. А вот как ты перепрограммируешь советского человека, который уже в нескольких поколениях советский человек? Он будет сопротивляться, и сопротивление вполне естественно: это защита своего генетического естества.
Неправильным было бы ожидать, что все как-то само собой рассосется. Что homo soveticus в результате каких-то воспитательных мер превратится в нормального человека. Вот оденешь его во все западное, научишь пользоваться ножом и вилкой, дашь технологии — и все сразу образуется. Булгаков в «Собачьем сердце» когда еще в блестящей художественной форме показал: это невозможно. А ведь после написания «Собачьего сердца» прошло 90 лет, и все это время процесс генетической мутации не останавливался ни на минуту.
Путинская пропаганда навязчиво повторяет: в России живут особенные люди. Это так. Западу, в силу его политкорректности и гуманизма, это трудно признать. Им кажется, что достаточно вернуть народу демократические институты, установить свободу слова и наладить выборный процесс, и все сразу образуется. Нет, не факт. И советский человек еще потрясет основы мировой цивилизации. Содрогнетесь. Он свое слово еще скажет, мало не покажется. Мы еще попляшем на ваших могилах, господа гуманисты.
Цитата:
У овчарки же не может родиться пудель, это разные породы собак. Так и будут в России рождаться советские люди, поколение за поколением. Не надейтесь на другое. Это генетика
Не так. Выкінуць мумію і забараніць квакаць добрае за савок. Інакш сапраўды прыйдзе "правь" неверагоднай ублюдачнасьці.. Хоць пераўзыйсьці ленінскі народ нікому не ўдасца.
Вунь якая
правь слаўная:
34-гадовы Аляксей Фокаў, родам з Гародні, ваюе на Данбасе з 2014 году
. Паводле ягоных слоў, да вайны ён працаваў у сфэры будаўніцтва. У 2001–2002 гадах служыў ва Ўзброеных сілах Рэспублікі Беларусь у воінскай часьці ў Мар’інай Горцы (5-я асобная брыгада спэцыяльнага прызначэньня). Цікава, што, паводле інфармацыі СМІ, у гэтай часьці служылі яшчэ як мінімум чатыры беларусы, якія ў 2014–2015 гадах паехалі ваяваць за ДНР.
На старонцы баевіка «Ўкантакце» можна знайсьці шматлікія карцінкі з сымболікай расейскай ультранацыяналістычнай арганізацыі РНЕ («Русское национальное единство»), а сама старонка падпісаная на шэраг суполак прыхільнікаў РНЕ ў сацсетцы. У тым ліку на суполку «РНЕ (Рэспубліка Беларусь)», дзе публікаваліся заклікі да беларусаў запісвацца ў добраахвотнікі і ехаць ваяваць за «Новороссию». На старонцы Фокава «Ўкантакце» стаіць даволі красамоўны статус: «Ідзе вайна рускіх супраць захаду... прымі ўдзел у гэтай вайне, каб вайна не прыйшла заўтра ў твой дом».
У размове са Свабодай сам Фокаў прызнаў, што ён актывіст РНЕ. Але ад прамога адказу на пытаньне, ці дзейнічае ў Беларусі сталая ячэйка РНЕ, баявік ухіліўся. «РНЕ паўсюль, дзе ёсьць рускія», — дадаў ён.
Гэтаксама ён ухіліўся ад прамога адказу на пытаньне пра ўдзел расейскай арміі ў канфлікце на Данбасе: «Русь — яна ўсюды, дзе рускія. І калі забіваюць рускіх, то і войска рускае там».На Данбас Фокаў зьехаў у 2014 годзе, таму што «імкнуўся абараніць увесь рускі народ». З тых часоў ён ніводнага разу ў Беларусь не прыяжджаў.
«Пакуль Лукашэнка ва ўладзе, я не магу прыехаць дадому. Таму што ён дзейнічае на два франты. І тым, і гэтым. Цяпер Лукашэнка ідзе супраць „русского мира“, а раней за яго. Мне сьвеціць пажыцьцёвае зьняволеньне, калі я прыеду», — дадаў ён, але адмовіўся тлумачыць, чаму менавіта «пажыцьцёвае» (максымальнае пакараньне паводле артыкула «наёмніцтва» — 7 гадоў пазбаўленьня волі).
Фокаў — прыхільнік канцэпцыі «трыадзінага рускага народа», які быў нібыта штучна разьяднаны пры савецкай уладзе. Прычым ён упэўнены, што большасьць жыхароў Рэспублікі Беларусь — гэта «велікаросы», а беларусаў «толькі чвэрць».
З пункту гледжаньня Фокава, вайна на Данбасе — гэта вайна рускіх з Захадам.
«Ідзе вайна рускіх супраць „эўраўкропаў“ і „піндосаў“. Пасьля перамогі будзе „править правь“. Гэта бачна ў ведычным праваслаўі», — кажа ён.
Цитата:
«Калі ў Белай Русі (менавіта так баявік заўсёды называе Беларусь. — РС) захоча большасьць народа прыйсьці да Эўропы, то я нічога не зраблю. А калі як Майдан, то я залью крывёю ўсю зямлю і нішто мяне ня спыніць. Мяне ўжо тут пачынаюць называць забойцам і людаедам, пажыральнікам людзей. Я шмат наганяў жаху на „ўкропаў“. Усё ж такі я салдат. А ўсе астатнія быццам не разумеюць, што такое сьмерць. Я гатовы прыняць сьмерць і яе несьці, і заліць зямлю крывёю сваіх ворагаў».
Змагар такі за волю народа.. І тут ужо выкараненьне савецкай ідэалогіі не паможа - гэта проста звяруга нейкая - і яна не мае нацыянальнасьці. Бо так ці інакш, а без крыві не абыдзецца - за правь, трыадзінства, ці проста таксіст..
Але прапаганда за савок ідзе няспынная. І вось яскравы прыклад:
Нясвіжскі след Скарлет ЁхансанТам процьма хлусьні пра лёс нясвіжскіх габрэяў, якая складаецца з агульных слоў. Дзе б не паспрабуй чытаць - у тых віках - напісаны агульныя словы, якія самі сябе абвяргаюць. Далдонства нейкае: 3000 забіты проста на дарозе - у 1941-м, а потым пры паўстаньні 1942-га ў 5000-м гетта, маладыя сіяністы перабілі 40+10, якія, атрымліваецца, прыімчаліся на той пажар і ўцяклі, а перад гэтым ўчынілі пажар - і людзі пагарэлі, бо схаваліся якраз на час паўстаньня ў падполах.. У нас не зямля, а дрыгва нейкая.
А змаганьне супраць савецкай улады у тым жа Нясвіжы замоўчваецца і абавязкова падаецца з такім асуджальным выцісконам, як змаганьне за пальшчызну. Як быццам гэта грэх. А гэта былі сапраўдныя героі, якія спрабавалі спыніць навалу савецкай улады, што згаварылася з Гітлерам пачаць вайну.
http://www.bramaby.com/ls/blog/history/4000.htmlБожухна.. І як ім не займе "страдаць за крестьян"? І за бел.нацыяналістаў.
Цитата:
На обратном пути мародеров атаковал партизанский отряд «Победа» бригады имени Щорса, часть награбленного имущества партизаны отбили и возвратили крестьянам
Цитата:
Как знать, не сыграли ли чекисты, ведшие проверку по заявлению Ваксера о «Союзе Освобождения Беларуси», с ним злую шутку, решив ославить на всю страну
ну з чаго язык у "чэкістаў" зроблены нармальнаму чалавеку даўно ясна.. Але ж вось Луцкевічы - габрэі, Векслер - таксама? Хто людзей пазабіваў насамрэч? Вось гэтых, быццам палічаных:
Цитата:
Только в 1943г. аковцами тут было уничтожено 1200 человек. В феврале-апреле 1944г., т.е. на момент рассматриваемых событий, в жертву «независимой Польше» в одной только Белицкой волости было принесено 480 местных жителей.
І многіх іншых..
Цікавая інфармацыя гістарычная на Браме з'явілася - росшукі, версіі, здагадкі, але дзівіць пасыл:
Цитата:
Т.е. на самом деле Гладышев
не был ни полноценным контразведчиком, ни разведчиком, ни организатором партизанского движения в немецком, или финском тылу. Это был просто палач от НКВД, на руках которого были реки крови невинных жертв граждан своей же страны. И историографы КГБ советской эпохи, в отличие от нынешних — доморощенных, это отлично понимали. Поэтому и не писали про него никакой восхвалительной ереси.
На руках простага ката заўсёды меней крыві, чым у ката выкшталцонага - асабліва ката - арганізатара партызанскага руху, які быў створаны найперш для забойства мірнага насельніцтва і , як паказаў аўтар, для таго каб чужымі рукамі дасягаць мэт, патрэбных бальшавіцкай уладзе. Жахліва тое, што гэтыя "хады" застаюцца нормай нашага жыцьця.